Elden Ring, Shadow of the Colossus'tan Esinleniyormuş

İddialar ne kadar gerçek acaba?

Dark Souls serisi, Bloodborne ve Sekiro: Shadows Die Twice ile oyun dünyasında sağlam bir yer edinen FromSoftware; geçtiğimiz E3’te, George R.R. Martin’in katkılarıyla geliştirmekte oldukları yeni oyunları Elden Ring’i duyurmuştu. O günden bugüne oyun hakkında dişe dokunur bir şey paylaşılmadı, sessiz sedasız devam ediyorlar. Hal böyle olunca söylentilerin, iddiaların da yolu açılmış oluyor. Yine böyle bir söylenti haberi ile karşınızdayız.

Reset Era’da Omni rumuzlu bir kullanıcı tarafından oyun hakkında bazı yeni iddialar ileri sürüldü. Omni, daha önce de FromSoftware oyunları hakkında benzer bilgiler paylaşmasıyla bilinen bir kullanıcı. Paylaştığı ilk bilgi oyunun bir ‘açık dünya’ oyun olmaktan ziyade bir ‘açık alan (open-field)’ olacağı yönünde. Aslında bu daha önce de kısmen paylaşılmış bir bilgi.

Omni, oyunun daha önceki FromSoftware oyunlarına göre daha açık bir yapıda olacağını söylerken, yapımcı ekibin yine de diğer açık dünya oyun trendlerinden mümkün olabildiğince uzak durmaya çalıştığının altını çizmiş. Yani daha geniş bir harita sunulacak, bir de koridor benzeri ilerlenen bölümlerden daha geniş bölümlere geçiş yapılacak söylendiğine göre.

Paylaşılan bir başka bilgi Team Ico tarafından geliştirilen Shadow of the Colossus’tan da esinlendiği yönünde. Belki de krallık krallık dolaşıp birbirinden heybetli kralları öldürmeye çalışağızdır ve bu yönden SotC'ye benziyordur, kim bilir?

Yapımcılardan oyuna dair detaylı bir duyuru gelmedikçe böyle iddialarla gündem olmaya devam edecek. Bizlere düşen de sabırla bu duyuruyu beklemek :)

YORUMLAR
Gilium
31 Ocak 2020 14:27

Bence gayet güzel olur. From Software'in yeni bir formül kullanması gerekiyordu zaten

 

İses
31 Ocak 2020 02:11

Dark souls ve sekiro gibi kastıran oyunlardan bıktım umarım bu oyun öyle olmaz hele sekiro gibi zorluk tamam anladıkta bir bosu öldürmek için en az 1 saat harcanır  mı yaa

zZzZ
İses
31 Ocak 2020 15:01

bıktıysan oynama zorla oynatıyorlar sanki. elden ring de aynı tarzda olacak. bir bossa 1 saat harcıyorsan senin sorunun oyunun değil.


mserhatsari
31 Ocak 2020 01:46

OOOOOOOOOOOHH ELDEN RING.

Parolamı Unuttum