Elden Ring Müziklerindeki İlahi Kısımları Tamamen Uydurmaymış

Latince olduğunu sanıyorsanız yanılıyorsunuz

Elden Ring'in özellikle de boss dövüşlerinde çalan şarkıları gerçekten de inanılmaz ihtişamlı. Belki o an boss'un de heyecanıyla çok dikkat kesilemiyorsunuz ama derinden derine o savaşları çok daha epik hale getiriyor bu şarkılar. Çoğunda da ilahi kısımları var, erkek ve kadın soprano, alto, tenor ve bas seslerinden oluşan bu kısımlar şarkılara apayrı bir hava kazandırıyor.

Ben de çoğu kişi gibi bu ilahi kısımlarında neler söylendiğini merak edenlerdendim. İlahi söyleyen vampirleri hatırlıyorsunuz değil mi? Hani huzurlarını bozana kadar ilahilerini okumaya devam eden ama saldırdığınız takdirde canınıza okuyan o yaşlı vampirler. Hatta okudukları ilahini sözleri de şöyle:

O locus ille, beatus quondam, nunc deminuit.

Ah bir zamanların bereketli toprakları, şimdilerde mahvoldu.

Nos destinatae matribus, nunc fiunt turpes.

Kaderimizde anne olmak vardı, şimdiyse birer Lekelenmişiz.

Ploravimus lacrimavimusque, sed nemo nos consolatur.

Çok ağladık ve gözyaşı döktük, ama teselli edenimiz yok.

Aureum cui irascebaris?

Altın olan, sen kime kızdın böyle?

İşte bu örnekten yola çıkarak şarkılardaki ilahi kısımların da Latince olduğunu düşünen çok sayıda kişi vardı ama meğer o şarkılardaki tüm ilahiler uydurma kelimelerden oluşuyormuş :)

YouTube'daki Antonius Tertius, Elden Ring'de Latince olduğu sanılan şarkı parçalarını mercek altına almış ve sonra da bu şarkıların yaratımında emeği geçenlerle görüşerek duyduklarımızın uydurma heceler topluluğu olduğunu kanıtlamış.

Aşağıda Mohg, Lord of Blood'da çalan müziğin çözümlemesini izleyebilirsiniz. İlahi kısımlarının uydurma olmasını geçelim, şarkıyı bu şekilde boss stresi olmadan dinlemek de apayrı bir keyif yalnız. Gerçekten de epik bir parça.

O zaman ne diyoruz? Vitro te nebrata vitro te nibrato!

YORUMLAR
arda-vila
21 Haziran 2022 20:23

Bloodborne DLCsinde, Laurence the First Vicar'ın parçası harbi latinceydi ve sözleri muhteşem ötesiydi yanlış hatırlamıyorsam. Orphan of Kos'u 3.denemede kesip tüm velvele bu muymuş dedikten sonra gitmiştim kendisini avlamaya, meğer benim de nemesisim o imiş, 30-40 kere deneyince müzik parçası da kulaklarıma kazınmıştı :)

Atlas Estrella
21 Haziran 2022 19:00

Bir de kılıç sesleri var ki sormayın gitsin. Kılıçla düşmana vurdukça çıst, çışt, şak, diye sesler çıkıyor. İnsanın sürekli kılıç sallayası geliyor. Hidetaka nereden buluyor bu sesleri anlamıyorum.

Parolamı Unuttum