Elden Ring Sadece Üç Haftada 12 Milyon Satışı Geçti

Bu kadar Tarnished nereye sığacak?

Artık SteamSpy verilerine bakarak tahmin yapmamıza gerek kalmadı sevgili Oyungezerler çünkü Bandai Namco'dan resmi açıklama geldi. From Software'in 25 Şubat'ta oyuncularla buluşan yeni destanı Elden Ring, 14 Mart itibariyle 12 milyon satışı geçmiş.

Böyle bir oyun için daha bir ayını bile doldurmadan 12 milyon satışa ulaşmak gerçekten de çok önemli bir başarı. Elbette bu sayıda oyunun büyük bir hype yaratmış olmasının da büyük etkisi var. Yani oyunu satın alanlarla bitirenlerin sayısı arasında çok ciddi bir fark olacağı kesin, çünkü Elden Ring hiç de herkesin oynayabileceği kolaylıkta bir oyun değil. Zaten From Software'in ilgili tweetinin altında "kolay mod ne zaman gelecek hacılar?" diyen mesajlara da denk gelmek mümkün :)

Dün gördüğümüz istatistiklerde oyuncuların %70'inin ilk zor boss olan Margit the Fell Omen'i öldürmeyi başardığını görmüştük. Bir Souls oyunu için hiç de fena bir yüzde sayılmaz ama her Souls oyununda olduğu gibi her boss bir öncekinden çok daha düşük öldürme yüzdesine sahip tabii ki.

Hidetaka Miyazaki, bu satış rakamlarını görünce oyunu satın alan oyuncular için bir teşekkür mesajı yayınladı:

"Bu kadar fazla kişinin Elden Ring oynamakta olduğunu görmek gerçekten de etkileyici. Tüm geliştirme ekibi adına yürekten teşekkür ediyorum. Elden Ring, George R.R. Martin tarafından yazılan mitolojik bir hikayeye dayanıyor. Umuyoruz ki oyuncular bu devasa dünyada maceraya çıkar, gizemlerini keşfeder ve tehditleriyle yüzleşirken kendilerine sunduğumuz yüksek seviyede özgürlüğün tadını çıkarırlar."

GamesIndustry.biz de Elden Ring'in 2016 tarihli The Division'dan beri Avrupa'daki en büyük yeni IP çıkışını gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
Atlas Estrella
16 Mart 2022 23:16

12 milyon bana biraz az gibi geldi sanki. 8 milyarlık gezegende sadece 12 milyon kişi mi oynuyor bu oyunu? Bu rakam zamanla yükselecektir.

Parolamı Unuttum