Elden Ring Speedrun Rekoru 19 Dakikanın Altına İndi

İzlemesi de ayrı zevk

Elden Ring normal koşullarda, çok fazla etliye sütlüye bulaşmadan bile bitirmesi onlarca saat süren bir oyun. Mesela ben gezilmedik yer, bitirilmedik görev, bulunmadık eşya kalmayacak mottosuyla oynadığım için 100 saati geçmiş olmama rağmen oyunu yarıladığımı bile hissetmiyorum, o kadar diyeyim.

Ama işte bir de hızkoşucuları var biliyorsunuz, Elden Ring denince de akla gelen ilk isim Distortion2. Bu ay başında rekoru önce 33:55, sonra 28:59'a indiren Distortion 2, yeni glitchlerin keşfi ve sürekli olarak aynı yerleri oynayarak pratik yaparak cidden hayran kalınacak bir rekora daha imza attı ve speedrun süresini 19 dakikanın altına çekti.

Elden Ring 1.03 yamasıyla bazı glitchleri kapamış, speedrun turlarında kullanılan bazı yetenekleri de nerflemişti. Distortion2 ise hala 1.0.2 versiyonunu kullanıyor, dolayısıyla onun Hoarfrost Stomp hala çok güçlü, zip glitchleri hala çok faydalı.

Yine de aşağıdaki videoyu izlerken "bu adamlar bunları nasıl buluyor" diye düşünmeden, yayıncının yeteneklerine hayran kalmadan duramıyorsunuz. Zip glitchi kullanmak için çözünürlüğü arada bir 800x450'e indirmesi, nerede ne kullanacağını ezbere bilmesi, Maliketh'le savaşırken düşük HP'ye rağmen soğukkanlılığını bozmaması ve flask kullanarak zaman kaybetmemesi, sürekli olarak ana ekrana çıkıp tekrar yükleyerek zamandan tasarruf etmesi falan gerçekten de speedrun camiasının bu oyunları farklı bir düzeyde oynadığının göstergesi.

Speedrun kültürüne uzaktan yakından ilgi duyuyorsanız ya da Elden Ring gibi bir oyun 19 dakikada nasıl bitirilir diye merak ediyorsanız bu videoyu mutlaka seyredin diyorum:

Bu rekorun 15 saatlik bir yayının sonunda kırıldığını söylersem ortada nasıl bir emek olduğunu daha iyi anlarsınız.

1.03 yamasıyla speedrun rekoru ise şu an l337Plummy'de görünüyor, düzeltilen glitchleri düşünürsek 40 dakikalık bu süre de hiç ama hiç fena değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum