Elden Ring'in Kullanıcı Puanları Farklı Bir Hikaye Anlatıyor

Basın incelemeleriyle arada büyük puan farkı var

Geçtiğimiz günlerde Elden Ring'in inceleme ambargosu kalktığında tüm oyun basınının söz birliği etmişçesine oyuna çok yüksek puanlar verdiğini gördük. Aslında oyundan hepimizin beklentisi çok yüksekti, yüksek puanlar alacağına da garanti gözüyle bakıyorduk ama incelemelerde her ne kadar oyunun özellikle de PC'deki performansının zayıflığına değinilmiş olsa da bundan pek de puan kırılmadığını görmüştük.

Bunun sebebi oyunun ilk gün yamasında "takılma sorunları düzelecek" iddiasıydı ve çoğu inceleme de performans sorunlarına rağmen oyuna 10 ve 100 gibi tam puanlar vermişti.

Elden Ring'in PC versiyonunun Metacritic'teki anlık puan ortalaması 39 incelemede 95 puan.

Benzer biçimde OpenCritic'te 124 incelemede toplam 96 puan ortalamasına sahip olduğunu görüyoruz.

Ancak Metacritic'in 3 gün kuralının süresinin bitmesiyle birlikte oyuncu puanları da görünmeye başladı ve 850 değerlendirmede puan ortalaması 5.6 olarak oluştu.

Yine Steam'deki incelemelere bakınca 86704 incelemede %74 olumlu olduğunu görüyoruz. Olumsuz incelemeler tamamen oyunun performans sorunlarını eleştiren incelemeler.

Gerçekten de oyunun PC performansı problemli ve bunun sahip olduğunuz sistemin gücüyle de bir ilgisi yok. Ani FPS düşüşleri, bazı kısımlarda düşüş sonrası hızlı çekim sahneler, çökmeler yayınlanan yamalara göre devam ediyor. Dolayısıyla eğer oyunu henüz satın almadıysanız ve merak da ediyorsanız bu bakımdan hayalkırıklığı yaşamamak için bu sorunları çözecek yamaları beklemenizde büyük fayda var.

Bizim Elden Ring incelememiz Onur'un kaleminden gelecek, şu an 85.5 saatte ve son boss'ta (yani öyle olduğunu umuyoruz). Ama onun da sürekli performans sorunlarından şikayetçi olduğunu düşünürsek bizden Elden Ring'e 10 puan beklemeyin :)

YORUMLAR
Wolflex
1 Mart 2022 22:59

Nasıl bir reklam parası alıyorlarsa direkt 10 üzerinden 10. Yuh yani. Oyunu oynadım biraz. Grafikler 2016 yılından hallice. Animasyonlar vasat. Vuruş hissi yetersiz. Hala nesneler insanlar vs birbirinin içinden geçiyor. Yapay zeka bosslar dışında tırt. Adamın dibinde diğerini deşiyoruz hiç oralı olmuyor. Adam da alabildiğine bağırıyor nafile. 10 üzerinden 7-8'lik bir oyun. Evet kötü değil ama öyle süper bir oyunda değil.

mokanalpa
1 Mart 2022 12:08

Elden ring güzel bir oyun fakat 90 ve üsttülük oyun değil oyunu oynamadım fakat görsellere gameplaye e baktığımızda oynanış olarak ve animasyon olarak diğer soulslardan pek farkı yok hele o sıçrama animasyonu yokmu kısacası temel de souls un açık dünyalısı.Benim için güzel bir deneyim olacak.

Atlas Estrella
1 Mart 2022 04:21

Sıkıştırmayın Onur'u, rahat rahat oynasın.

Atlas Estrella
1 Mart 2022 02:36

Konsol versiyonlarında bir sıkıntı yok gibi sanki. O değil de "Elden Ring'i kolaylaştırmak için ipuçları" başlıklı bir yazı yayınlayacak mısınız?

Parolamı Unuttum