Electronic Arts, Epic Games Store'a Da Yeşil Işık Yaktı

Oradan da Battle.net'e geçerler

Electronic Arts'ın Star Wars Jedi: Fallen Order ile başlayarak yavaş yavaş Steam'e dönmeye karar vermiş olması aslında önemli bir haberdi. Her ne kadar işin maddi yönüne baktığımızda oyunun Origin'deki fiyatıyla Steam'deki fiyatı aynı olsa da, oyunları Steam cüzdanlarındaki paralarla almayı seven veya ana launcher olarak Steam kullanan oyuncular için olumlu bir gelişmeydi bu.

Elbette EA'in uzun yıllar boyunca ısrarla sürdürdüğü Origin macerasından bu şekilde geri adım atması Origin stratejisi başarısız mı oldu, satışlar tatmin etmiyor muydu sorularını getirdi akla. Origin genel müdür Mike Blank ortada böyle bir sorunun olmadığını, Origin'in milyonlaca kullanıcıyla son derece başarılı bir işe imza attığını ama EA'in oyunlarını oyunculara sunma konusunda "daha açık" olmaya karar verdiğini söylüyor.

"Bazıları fark etmemiş olabilir ama Origin'de oyunlarını Access yoluyla sunan 85'den fazla içerik ortağı, yayıncı ortağı ve geliştirici ortağına sahibiz. Abonelik servisimiz diğer tüm yayıncılardan daha fazla platformda yer alıyor." diyen Blank, sadece EA bünyesinde değil genel olarak oyun sektöründe platformlar arasındaki engelleri ortadan kaldırmak isteyen ve çapraz platformu sonuna kadar destekleyen bir akımın olduğunu da söylüyor.

"Origin, Xbox, PlayStation, Steam gibi platformların daha açık olması ve insanların birbiriyle oynaması için daha sağlıklı imkanlar yaratması çok önemli" diyen Blank, Epic Games Store ile ilgili soruya ise "yeni ortaklıklara açığız" cevabını vermiş. Şu an bu konuda yapacak bir açıklamalarının olmadığını söyleyen Blank, oyunculara hitap edebilecek her türlü yeni ortaklığa sıcak baktıklarını söylüyor ve buna Epic Games Store da dahil.

Yani önümüzdeki dönemde EA oyunlarını çok sayıda platformda satılırken görme imkanımız çok yüksek.

YORUMLAR
sSnake
1 Kasım 2019 10:55

Ne güzel Origin denen mağaranızda b*ka sardığınız serilerinizle taklılıyordunuz, herkesi zehirlemeden. Tabi anladılar ki kapalı kaldıkları sürece yeni nesillere aynı nüfuzda hitap edemeyecekler ve geri planda kalacaklar. Umarım Epic mağazasına giremezler de oradaki vitrin görünürlüğü önceliğini de sabote edemezler diğer oyunlara karşı.

Halihazırda Ubisoft'un da Epic mağazasında olmasını hiç sevmedim zaten. Şu launcher içinde launcher sevdasından da tamamen kurtulsunlar artık. İlla bir hesap bağlantısı gerekecekse bunu launcher üzerinden değil de daha basit bir entegrasyonla pekala halledebilirler.

Parolamı Unuttum