Electronic Arts'tan Kritik Corona Virüs Kararı

Tüm etkinliklerini iptal eden firma, çalışanlarını da eve yolladı

Corona virüs salgınının yaraladığı oyun dünyasından önemli bir karar da EA'den geldi. Firmanın resmi sitesinde yayınlanan bir açıklamada Electronic Arts, tüm canlı etkinliklerin iptal edildiğini ve bünyesindeki tüm çalışanların evden çalışmayı sürdüreceğini paylaştı.

Ertelenen turnuvalar arasında Apex Legends Global Series, FIFA 20 Global Series, FIFA Online 4 Live ve Madden NFL 20 Championship Series gibi organizasyonlar bulunuyor. Öte yandan çevrimiçi olarak düzenlenmesi planlanan turnuvalar devam edecek. Çalışanlar ise dijital ofis ortamında işlerine devam edecek.

Açıklamada dünyanın zor zamanlar geçirdiğini ifade eden EA, virüsün sosyal ve kültürel etkilerinin altını çizmiş. Electronic Arts'ın önceliğinin çalışanlarının sağlığı olduğunu vurgulayan paylaşımda, oyuncuların sevdikleri oyunlara devam edebilmesi adına herkesin evden çalışacağı da belirtilmiş.

EA yetkililerinin ifadelerine göre bir süre daha oyunlarda ya da servislerde önemli güncellemeler görme fırsatımız olmayacak. Paylaşımda insan sağlığı ile ilgili önemli vurgular da yapılmış ve 1 Nisan'a kadar insanlarla olan ilişkilerin en aza indirilmesi gerektiği, bu şekilde corona virüs salgınının etkisinin minimalize edeceğinin altını çizilmiş. Özellikle bu kısmı hepimiz için geçerli, gerekli önlemleri almak ve sosyal karantina uygulamak toplum sağlığı açısından son derece önemli.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum