Elgato, 4K/60FPS Kayıt Yapabilen Yeni Kartını Satışa Sundu

4K yayın yapmak artık daha ucuz

Saniyede 60 kareyle 4K yayın kaydı yapmak hiç de ucuz bir şey değil aslında. Şimdiye kadar bunu yapabilen kartlara baktığımızda Magewell Pro'nun yaklaşık 900$, AVermedia'nın 4K kartının ise 1000$ seviyesinde olduğunu görüyoruz. Elbette bunlar profesyonel kayıt kartları ve hedef kitleleri de tam olarak oyuncular değil. İşte Elgato bu boşluğu iyi değerlendiren bir kartla; PC, Xbox One X ve PlayStation 4 sistemlerinden de (ayrıca diğer HDMI cihazlardan) 4K görüntü yakalayabilen Elgato Game Capture 4K60 Pro kartıyla karşımıza çıktı. Hem de benzerlerinin yarı fiyatına.

İlk olarak Gamescom'da tanıtılan kart ön siparişe açıldı ve fiyatı da 400$ olarak belirlendi. Elbette bunu yalnızca hobi olarak görenler için bu yine de çok yüksek bir miktar, ama biraz daha profesyonel yayınlar yapmak isteyenler için benzerlerine oranla makul bir fiyata sahip olduğunu söyleyebiliriz. Zaten kart çıktıktan sonra göreceğimiz 4K/60FPS videoların sayısında da artış yaşanacağına eminim.

Elgato Gaming Genel Müdürü Julian Fest bunu "içerik üreticileri görüntü yakalamak için kullandıkları donanımlarca sınırlanmamalı" diyerek özetlemiş. Gerçekten de Game Capture 4K60 Pro kullananlar bu bakımdan diğer içerik üreticilerinin önüne geçecekler gibi görünüyor.

Kart PCIe x4/x8/16 yuvalarına takılıyor ve 4K/60fps kayıtların yanı sıra 1080p'de 240 fps, 1440p'de ise 144 fps'ye kadar kayıtları destekliyor. Tam bir canavar yani. Yalnız Windows 10 uyumlu olan kartın işlemci ve ekran kartı gereksinimleri hiç de düşük sayılmaz. Tam performans için Intel Core i7 veya AMD Ryzen 7 işlemci ve Nvidia GeForce 10 veya AMD Radeon RX Vega ekran kartı öneriliyor.

Kartın özelliklerini kendi sayfasından inceleyebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum