Elite Dangerous NASA'nın Son Keşfi İle Evrenini Güncelliyor

TRAPPIST-1 Elite Dangerous evrenine geliyor.

NASA geçen hafta basın toplantısı düzenleyerek önemli bir keşfi açıklayacağını bildirmişti. Meraklanarak (ve biraz da uzaylıları umarak) açıklamanın yapılacağı günü bekledik. Sonunda uzaylılarçıkmadı fakat en az onun kadar heyecan verici bir keşif yapıldığı duyuruldu.

M8 Kızıl Cüce Yıldız'ının etrafında tamı tamına yedi tane yaşanabilir gezegen saptamışlardı. M sınıfı yıldızların son sırasında olan bu yıldız o kadar sönüktü ki ancak çok güçlü teleskoplarla görülebiliyordu. Bu yedi gezegenin üçü "Goldilocks" denilen yaşanabilir sınırda bulunuyordu. Misal Dünya'mız kendi Güneş Sistemimizde "Goldilocks" bölgesinde konuşlanmıştır. TRAPPIST-1 ismi verilen Güneş Sisteminin bize uzaklığı ise 40 ışık yılı...

Elite Dangerous yapımcılarının açıklamasına göre oyunlarında benzer bir bölgede (39 ışık yılı uzaklıkta) tam yedi yaşanabilir gezegen olan bir sistem bulunuyor. Elite Dangerous'un evrenini yaratan Stellar Forge adlı program sanki geleceği görmüş gibi değil mi? Yapımcılar NASA'nın açıklayacağı detaylara göre bu sistemi olabildiğince gerçeğine benzer şekilde tasarlayacaklarını bildirdi. Sistemin ismi şimdiden TRAPPIST-1oldu bile.

Değişiklikler 2.3 güncellemesi ile oyuna eklenecek. İlk beta aşamasında TRAPPIST-1 olmayacak lakin ikinci aşamada yeni sistem eklenmiş olacak.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum