Advertisement

Elite Dangerous'un Geliştiricisi Frontier Developments Da Küçülmeye Gidiyor

Son zamanlardaki mali performans hayal kırıklığı yaratmıştı

Oyun stüdyolarından son zamanlarda çok sayıda küçülme ve işten çıkarma haberi gelmeye başladı. Oyunları beklenen satışları yakalayamayan stüdyolar çareyi masrafları azaltmakta buluyor, hatta bazıları için iş kapanmaya kadar gidebiliyor. Geçtiğimiz hafta ve aylarda Epic Games, Electronic Arts, BioWare, Firaxis, Team 17, Paradox gibi büyük isimlerde önemli ölçülerde işten çıkarmalar yaşanmıştı. Bu listeye Elite Dangerous'un geliştiricisi Frontier Developments da katıldı.

Frontier Developments belirsiz sayıda çalışanıyla yolları ayıracağını, masrafları kısacağını ve bir süre yeni çalışan almayacağını duyurdu.

"Frontier hayal kırıklığı yaratan mali performans dönemini ve zorlayıcı sektör koşullarını takiben, stratejisini güçlü olduğu yönlere odaklanacak şekilde değiştirecek. Frontier'in geleceğini bu stratejik planı daha verimli biçimde hayata geçirmek üzere şekillendirecek, firmayı tekrar kar eder hale getirecek ve gelecek için sürdürülebilir bir temel atacağız" denmiş açıklamada.

Bu değişikliklerin Frontier'in yıllık operasyon masraflarında %20'lik bir tasarruf sağlayacağı da söylenmiş.

David Braben tarafından 1994 yılında kurulan Frontier Developments bugüne kadar aralarında RollerCoaster Tycoon serisi, Elite Dangerous, Planet Coaster, Jurassic World Evolution, F1 Manager gibi isimlerin de olduğu çok sayıda oyun geliştirdi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum