Embracer Group, Metro'nun Geliştiricisi Dahil 8 Stüdyo Birden Satın Aldı

Stüdyo sayısı 33'e yükseldi

THQ Nordic ve Deep Silver'ın da sahibi olan Embracer Group, bir anda bünyesine 8 stüdyo birden kattı. Firma, aralarında Metro serisinin geliştiricisi 4A Games'in de bulunduğu sekiz stüdyo satın aldığını açıklarken, grubun sahip olduğu stüdyo sayısı da böylece 33'e yükseldi. Embracer Group bünyesinde faaliyet gösteren stüdyolar arasında Koch Media ve Saber Interactive gibi isimler de bulunuyor.

4A Games'in Malta ve Ukrayna'daki ekipleri artık Embracer Group için çalışacaklar ve bu anlaşmaya hem 4A'ın sahip olduğu teknolojiler, hem de Metro serisinin hakları da dahil.

Embracer ayrıca Insurgency'nin geliştiricisi New World Interactive'i de açıklanmayan bir miktar karşılığında satın aldı. Embracer'ın satın aldığı diğer stüdyolar ise bir mobil oyun firması olan Deca Games (25 milyon €), Crisol: Theater of Idols stüdyosu Vermila Studios (900,000 €), Earth Games (300,000 €), Palindrome Interactive (2.1 milyon €), Pow Wow Entertainment (miktarı açıklanmadı) ve Sola Media (2.3 milyon €).

Ayrıca satın alınan bu firmalar performans hedeflerine ulaştıkları taktirde ciddi miktarda ikramiye de kazanacaklar.

Kısacası Embracer Group aynı isminin anlamı gibi stüdyoları kucaklamaya devam ediyor diyebiliriz :) Bu satın alımlarla birlikte önemli bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum