Embracer Group, Saber Interactive'i De Satın Aldı

Son 4 yılda 18 stüdyo

Embracer Group, ya da eski adıyla THQ Nordic AB stüdyo alımlarına hız kesmeden devam ediyor. Genelde THQ Nordic'in yaptığı alımlara alışığız ama THQ Nordic, Koch Media, Coffee Stain Holding ve Amplifier Game Invest aslında Embracer Group'a bağlı iştirakler. Yani bu firmaların yaptığı satın alımlar aslında Embracer Group'un stüdyo sayısını arttırıyor.

Holdingin son satın alımı ise Saber Interactive oldu. World War Z'nin geliştiricisi, aynı zamanda The Witcher 3'ün Switch portu gibi oyunlarla da tanıdığımız Saber Interactive 525 milyon dolarlık bir anlaşmayla Embracer Group'a katıldı.

Hani son zamanlarda Tencent'in stüdyo satın alımlarından ve yaptığı yatırımlardan bahsediyoruz ya, Embracer Group onlardan daha da agresif bir politika izliyor. Son 4 senede 18 yeni stüdyoyu bünyesine katan Embracer Group dahilinde şu an 26 stüdyo var, geliştirilmekte olan oyun sayısı ise 96. Bu oyunlardan 52'si henüz duyurulmamış oyunlar, ayrıca firma bünyesinde henüz açıklanmamış 2 de yeni stüdyo olduğu söyleniyor.

Yine Embracer iştiraklerinden olan Koch Media da Fransız Voxler stüdyosunu almak için anlaşma yapmış durumda, Voxler'i de Let's Sing serisiyle tanıyoruz. Koch bu stüdyonun da %100 hissesini 2 milyon dolar karşılığında satın alacak.

Tüm bu satın alımlarla birlikte Embracer Group dünyanın en büyük video oyun holdinglerinden biri oldu diyebiliriz ve hız kesecek gibi de görünmüyorlar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum