Embracer Group, Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit'in Tüm Haklarını Satın Aldı

Gündeme İsveç bombası

Embracer Group dünyanın en büyük video oyun holdinglerinden biri ve zaman zaman çok sayıda yeni stüdyoyu 'kucaklamasıyla' tanıyoruz kendilerini. Embracer sabaha karşı bombayı patlattı ve Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit'in dizi hariç tüm IP haklarını satın aldığını duyurdu. Daha doğrusu Embracer Group bu hakları elinde tutan Middle-earth Enterprises'ı satın aldı, böylece tüm bu haklar da kendisine geçti.

Bu şu anlama geliyor: J.R.R. Tolkien'in edebi eserlerine dayanan filmlerin, video oyunların, masaüstü oyunların, hediyelik eşyaların, tema parklarının, sahne prodüksiyonların vs tüm hakları artık Embracer'ın!

Yani aslında burada sadece Yüzüklerin Efendisi ve The Hobbit'ten değil, Tolkien'in diğer eserlerine ve karakterlerine dayanan video oyunlarının da Embracer'dan çıkacağını görüyoruz.

Bu satın alımın kaç milyar dolarlık olduğu açıklanmadı, bültende "taraflar ticari sebeplerden ötürü satın alımın spesifik şartlarını açıklamama üzerinde anlaşmıştır" deniyor.

Bültende dikkat çeken bir nokta da Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn gibi ikonik karakterlere dayanan yeni filmlerden bahsediliyor olması, böyle bir olasılığın varlığına da dikkat çekilmiş. Önümüzdeki günler Tolkien eserlerinin video oyun ve film uyarlamaları açısından çok bereketli olacak gibi duruyor, bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum