Embracer Kıyımı Sürüyor: Yeni Kurbanlar 3D Realms ve Slipgate Ironworks

Oyun dünyasının kötü adamlarından biri oldular

Embracer sahip olduğu stüdyolarda kıyıma devam ediyor. Artık bu noktada Embracer'ın oyun dünyasının kötü adamlarından biri haline geldiğini rahatça söyleyebiliriz. Henüz nokta konulmamış bir parasal anlaşmaya güvenerek çok sayıda stüdyo satın aldılar, anlaşma suya düşünce de çareyi oyun iptal etmekte, stüdyo kapatmakta ve masum insanları işsiz bırakmakta buldular.

Embracer'ın yeni kurbanları ise 3D Realms ve Slipgate Ironworks. Yılbaşı döneminden hemen önce 3D Realms'te işten çıkarmalar yaşanmıştı, yeni yıla girer girmez ikinci bir işten çıkarma dalgası vurdu stüdyoyu. Aralarında 3D sanatçılarının, yapımcıların ve fazlasının bulunduğu çok sayıda çalışanın işine son verildi.

Haberi Apogee Games ve 3D Realms markasının kurucusu Scott Miller verdi:

"İnanılmaz üzgünüm, bu sabah 3D Realms/Slipgate'te büyük işten çıkarmalar yaşandı. Birkaç hafta önceki kıyımda iki müthiş geliştiriciyi ekibimize katmıştık. Bu kıyımın etkisini azaltmak için 1-2 kişiyi daha aramıza alabiliriz. Core Decay ve Combustion projelerinin de "askıya alındığını" öğrendim, bu genelde "iptal edildi" yerine kullanılan bir kod kelimedir. Core Decay'in baş geliştiricisi de işten atılanlar arasında"

Embracer son dönemde Volition ve Free Radical gibi stüdyoları kapatmış, Crystal Dynamics gibi stüdyoları da oldukça küçülmüştü. Umarım artık bu küçülme işleri son bulur ve Embracer adını artık daha az duymaya başlarız.

YORUMLAR
Atlas Estrella
4 Ocak 2024 17:36

Öff, çok can sıkıcı bir şey bu işten çıkarmalar. İnsanı bunalıma bile sokabilir.

Parolamı Unuttum