En İyi 10 Sadık Hayvan Dostumuz

Hem sadık hem sevimli

Biz bugün bu ana karakterleri seviyorsak bilin ki sadece karakterleri, davranışları, konuşmaları için değil. Arkadaşlıkları için, en önemlisi de arkadaşları için seviyoruz. Bazen sadece yoldaşları için onların yolculuğuna katılmak istiyoruz. Üstelik bu yoldaşlar bir insan değil de sevimli mi sevimli (bazen de vahşi mi vahşi) hayvanlar ise yolculuğun keyfi tadından yenmiyor.

İşte o dostlarımıza ithaf ediyoruz bu “10”u. İçimizdeki duyguları kıpırtadan çoğu zaman sessiz o dostlarımıza...

Spunky - Rocko's Modern Life

Nickelodeon'un efsane çizgi filmi Rocko'nun Modern Yaşamı’nın süper saf köpeği Spunky. Kendi başına sürekli işler açan, sınırsız saçma bir hayal gücüne ve işsizliğe sahip olan dostumuzu pelikanların kaçırmışlığı bile vardır. -Emre K.

dost-1

Milo - Mask 

Stanley Ipkiss'in zeki, Jack Russell Terrier türü köpeği Milo, en az sahibi kadar eğlenceli ve çılgın. Onun Loki'nin maskesini taktığı kısımlardaki sırıtışı hala aklımızda. -Emre K.

dost-2

Abu - Aladdin

Disney'in belkide en iyi çizgi filmlerinden biri olan Aladdin'in iyi niyetli hırsız maymunu. Abu'nun tüm yerinde uyarılarına rağmen Aladdin yine de başını türlü dertlere sokmayı başarıyor. -Emre K.

dost-3

Snowy - The Adventures of Tin-Tin

Fındık, muhtemelen her araştırmacı ve başı beladan kurtulmayan gazetecinin yanında isteyeceği türden bir yoldaş. Pek çok kereler Ten-Ten’in hayatını kurtarması bir yana, çizgi roman’ın eski fasiküllerinde yaptığı yorumlarla ortamın komedi malzemesini de o sağlıyordu. Tabii Kaptan Haddock’un mevzulara dahil olmasıyla daha side-kick konumuna düşse de, viski ve kemik düşkünü bu beyaz kıl topu olmadan Ten-Ten de olmazdı diyebiliriz rahatlıkla. – Eren E.

dost-4

Gromit - Wallace and Gromit

İngiliz taşrasının günlük yaşamı zekice hicvedilirken saygıda kusur edilmeyen bu çok sevilen stop-motion animasyonun belki de belkemiği Gromit. Onun makinelere düşkünlüğü, pilotluk becerisi, edebiyata ve felsefeye olan merakı başlı başına komikken, sürekli Wallace’ı kollaması da izleyeni ona saygı duymaya itiyor. -Eren E.

dost-5

Zero -  The Nightmare Before Christmas

Zero tam bir side-kick ve görev adamı (köpeği). Kendisi öleli yıllar da olsa halen dostu Jack Skellington onu mezarından çağırdığında yardımına koşuyor ve yalnızlığına ortak oluyor. Parlayan burnu sayesinde karanlıkta yol bulabilir ve kokuları takip edebilir. -Eren E.

dost-6

Chop - GTA 5

Los Santos’un tekinsiz sokaklarında yolları kesişen ikiliden Franklin, henüz ilk görevden itibaren sevmeye başlar bu güçlü olduğu kadar eğlenceli köpeği. Bazen aldığı “aşk kokusu” görev aşkına üstün gelse de, Franklin’in en iyi dostuna dönüşür Chop. – Noyan

dost-7

Unutulmuş Diyarlar – Guenhwyvar

Drizzt do’Urden, mavi tenli drow, yeraltı şehri ve ailesinden, ihanet ve kalleşliğin kanun haline geldiği iğrenç hayatından kaçarken, rastlantı sonucu, oniks taşından yapılma bir heykelcik bulur. Bu heykelcik, astral dünyadan gelen, simsiyah tüylü, 250 kg.lık panter Guenhwyvar’ı çağırmaya yarar. Aradığı sadâkat, özveri ve dürüstlüğü Guenhwyvar’da bulur Drizzt ve ilk arkadaşını hiçbir macerasında yanından asla ayırmaz. -Noyan

dost-8

Game of Thrones – Ghost

Her şey Stark kardeşlerin karlar arasında dört erkek, iki dişi dehşetli kurt bulmalarıyla başlar. Gayrımeşru kardeş Jon Snow, yavrulardan karbeyazı, albino olanı sahiplenir ve ismini “Ghost” (Hayalet) koyar. Bir koku aldı mı günlerce ortadan kaybolan ama yardıma ihtiyaç duyduğunda sadık dostu Jon’un daima yanında olan güvenilir bir yardımcıya dönüşür Ghost. – Noyan

dost-9

Red Kit - Düldül ve Rin Tin Tin

Vahşi Batı temasının en yumuşak ve eğlenceli şekilde aktarıldığı çizgi roman klasiği Red Kit’ten unutulmaz iki sevimli hayvan: Olaylara karşı gerçekçi bakış açısını zekice esprilerle yansıtan ağırbaşlı at Düldül. Ve çocukça masumiyet ve saflığını hiç kaybetmeyen, azılı haydut kardeşlerin elebaşı Joe Dalton’u “oyun arkadaşı” olarak gören, komik köpek Rin Tin Tin, ikisi de çok sevilir Red Kit okur ve izleyicisi tarafından. - Noyan

dost-10

YORUMLAR
Parolamı Unuttum