Dosya: En İyi İndirilebilir İçerikler Ve Eklenti Paketleri

Oyunlarımızı zenginleştiren ekstralar

Genişleme paketleri ve ek paketlerin ilk çıktığı zamanları hatırlıyorum. Fiyatları pahalı olsa da makul oyun süreleri ve farklı oyun deneyimleri ile verilen parayı hak ediyorlardı. Ancak daha sonra açgözlü yapımcılar bunu da kötüye kullanmayı bildiler.

İnternet altyapısının yaygınlaşmasıyla hayatımıza giren indirilebilir içeriklerin (DLC) aslında adından da anlaşılacağı gibi “indirilebilir” içerikler olması gerekiyordu. Ancak bazı yapımcılar, bir şekilde, adı sadeleşmiş DLC’lerin içeriklerinin de sadeleşmesi gerektiği gibi izlenime kapıldılar.

İlk gün içerikleri, birkaç ufak görev, yeni bir skin ya da aslında ihtiyacımız olmayan ekstraların önümüze DLC adı altında sunulmuş olması, bu kavramın da içinin boşaltılmasına neden oldu.

Elbette çoğumuz iyi ve kötü içeriklerin farkına varacak kadar bilinçli olsak da, enayi yerine konulmaya çalışılmak hoş bir duygu değil açıkçası (Oblivion’ın Horse Armor’ını unutmayacağız, unutturmayacağız).

Bu yüzden bugün sizlere, paranınız hakkını veren indirilebilir içerikleri sunarken, eskilere de birkaç selam çakacağız. İşte karşınızda stand-alone olmayan en iyi ekstra içerikler. Bir eksiğimiz ya da fazlamız varsa affola.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum