Endgame Senaristleri Filmdeki Namor Referansını Doğruladı

Filmden bir sene sonra neyin işareti bu?!

Geçtiğimiz yıl bu dönemde vizyona giren Avengers: Endgame gişe rekorlarını birer birer kırarken, Marvel Sinematik Evreni'nin de büyük bir kısmına son noktayı koymuştu. Aradan bir yıl geçti ve filmin etkileri halen sürüyor. Tabii bir yandan yaşanan salgın olaylarına rağmen Disney, yeni dönem MCU için hazırlıklara devam ediyor. Yeni nesil MCU'da tam olarak hangi karakterleri göreceğimiz henüz belli değil ama çok sayıda karakterin adı geçiyor. Bunların en iddialı isimlerinden birisi olan Namor'un MCU geleceği sanılandan daha yakın olabilir. 

Filmin senaristlerinden Christopher Markus ve Stephen McFeely yaptıkları soru cevap etkinliğinde "Okoye'nin Afrika kıyılarından yaptığı titreme uyarısı Namor ve Atlantis için doğrudan bir referans mıydı?" sorusuna "Bazen tohumları gömersiniz ve bunlar büyür." cevabı geldi. Zaten daha önceden gelen The Eternals filmindeki Namor haberleriyle de Sub-Mariner'ın MCU'ya geleceği konuşulurken bu cevap da hayranları epey heyecanlandırmayı başardı.

Wakanda açıklarında gerçekleşen su altı depremin de Namor'a bağlanmasıyla birlikte MCU'nun Atlantis ipuçları da yükselmiş oldu. 2010 yılında vizyona giren Iron Man 2 filminde SHIELD'ın gösterdiği sıradışı olayların birisi tam olarak Atlantik Okyanusu'nun ortasını işaret ediyordu. Tabii o zamanlar Namor'un hakları Fox'ta olduğu için bu olay pek heyecan yaratmamıştı. Ancak artık tüm Marvel'ı elinde bulunduran Disney, Namor'u filmlerde kullanmaya hazırlanıyor diyebiliriz. Bakalım gerçekten beklenildiği gibi Eternals filminde Namor'u doğrudan görecek miyiz? Ya da en azından daha somut bir ipucuyla Atlantis Kralı'nın geleceği netleşecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum