Epic, Fortnite'ın Matchmaking Sistemini Yenilemeye Hazırlanıyor

Botlar ve çok daha fazlası geliyor

Epic, Fortnite'a köklü değişiklikler getirmeye hazırlanıyor. Son dönemlerde düşüş yaşayan meşhur battle royale oyun, geliştirilmiş matchmaking sistemine ve botlara kavuşacak.

Firma, 2017'de çıkış yapan oyunun matchmaking sisteminin temelinin o günden beri değiştirilmediğini itiraf eden bir açıklama yayınladı. Yapımcı ekip, bu sistemi baştan aşağı yenileyerek oyuna yeni giriş yapan oyuncuların kendi yetenek seviyelerindeki oyuncular ile maç yapmalarını sağlayacak.


Kısacası oyuna "skill based matchmaking" yani SBMM ekleniyor. Yeteneklerinize göre eşleştirme yapacak bu sistem, Fortnite'ın 10.40 güncellemesinin ardından pek çok bölgeye adım adım yayılacak. Epic, bu süreçte sistemin denetimini yapmaya devam edecek.

Buna ek olarak yapımcı firma bazı mobil battle royale oyunlarda gördüğümüz Bot sistemini de oyuna eklemeye hazırlanıyor. Oyunun 11. sezonu ile birlikte oyuna giriş yapacak botlar, oyuncular gibi hareket edecek. Firma bu botlar sayesinde oyuncuların "çok daha çabuk gelişebileceğine" inanıyor.

Kendinizi geliştirdikçe oyundaki bot sayısı da azalacak. Fortnite'ın rekabetçi kısmında ise botlar bulunmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum