Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Epic Store'a Özel Oyunlarla İlgili Konuştu

Epic Games bu konuda gayet ciddi gibi, ne dersiniz?

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Epic Game Store'a özel oyunlar konusunda açıklamalarda bulundu. "Pazarlama taahhütleri, geliştirme sürecinin desteklenmesi ve gelir garantisi" gibi desteklerle firmaların oyunlarını Epic Store'a özel olarak çıkartmalarını sağlamaya çalıştıklarını açıklamış Sweeney.

Supergiant Games'in yeni oyunu Hades'in de listeye eklenmesiyle dikkat çekmeye başlayan Epic Store'a özel oyunlar konusunu böylece açıklığa kavuşturmaya çalışmış. Gelir garantisi, Epic Games'in oyunlarını Epic Store'da satışa sunan firmalara belli bir geliri garanti ettiği anlamını taşıyor. Eğer bu gelir düzeyine ulaşılamazsa, Epic Games aradaki farkı değişik yollarla telafi edecek. Yani bir nevi köprüden geçiş garantisi :) Elbette Epic Games'in geliştiricilere bu şekilde yatırım yapmasıyla birlikte akla acaba içeriklere yönelik talepleri olabilir mi, yoksa sadece fonlama sağlayan bir ortak pozisyonunda mı kalacak soruları geliyor. Ama Valve'ın Steam'de izlediğinden daha farklı bir rota izleyecekleri ve oyunlar konusunda daha doğrudan bir yaklaşımları olduğu aşikâr.

"Çok sayıda mağazanın yarışması, tüketiciler için daha iyi fiyatlar, geliştiriciler için daha iyi teklifler ve yeni içeriklere ve inovasyona daha fazla yatırım anlamına geliyor. Bu exclusive oyunlar mağazalara bedava gelmiyor, pazarlama taahhütleri, geliştirme süreçlerinin fonlanması veya gelir garantisi gibi teşviklerle mümkün oluyor. Bunlar da geliştiricilere destek olan şeyler" şeklinde konuşan Sweeney, "tüketici-karşıtı olmakla" ilgili bir eleştiriye ise daha sağlıklı bir rekabet ortamının sunulması, oyun gelirlerinden daha düşük pay alınması gibi argümanların tüketici lehine gelişmeler olduğunu söyleyerek cevap vermiş. Sweeney, oyun gelirlerinden Steam'in %30 pay almasına karşın kendilerinin %12 pay talep ettiklerini hatırlatarak, aradaki farkın bazı geliştiriciler adına yeni bir oyun geliştirmek ya da iflas etmek anlamına gelebilecek kadar büyük bir fark olduğunu belirtiyor.

Daha fazla "launcher" kullanmanın can sıkıcı olabileceğinin de farkında olduklarını, ama uzun vadede buna değeceğini düşündüklerini de aktarmış.

Sweeney, ayrıca Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla da Epic Games Store'da bir inceleme sistemi üzerinde çalıştıklarını açıklamış.

Önümüzdeki dönemde Epic Games Store üzerine daha çok konuşulacak gibi görünüyor. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum