Epic Games, Fortnite Hilecilerine Karşı Dava Açtı

"Kimse hilecilerle oynamayı sevmez."

Yasadışı yazılım kullananlardaki artış, Fortnite'ın Battle Royale modu yayımlandıktan sonra ortaya çıktı, ancak Epic Games'in hilecilerin ayağını kaydırma konusunda hiç şakası yok.

Hile sorunun en öncelikli konu olduğunu belirten stüdyo, hem hile kullananların hem de hile sağlayıcılarının önüne geçmek için sürekli çalıştıklarını söylüyor. Ayrıca, hilecilerin bir daha Fortnite Battle Royale'de ve Epic ekosisteminde yer alamamaları için her önlemi alacaklarını belirtiyorlar.

Bununla birlikte, yapılmakta olan tek şey sadece hilecilerin yasaklanması değil. Epic Games, hile kullanan binlerce Fortnite hesabını yasaklanmasının ardından hile kullandığı iddia edilen iki kullanıcıya karşı dava açtığını açıkladı.

Stüdyo, hile kullandıkları iddia edilen iki kullanıcıyı oyunun kullanım şartlarını ve EULA (Son Kullanıcı Lisans Sözleşmesi)'yı ihlal etmekle birlikte teknolojik önlemleri atlamakla suçluyor. Yani sanığın kullandığı yazılım, oyunda Epic'in telif haklarını ihlal ediyor ve sanığın oyuna erişebilmesi için kabul ettiği sözleşmelerin şartlarını ihlal ediyor. Ayrıca, hilecilerin hile satan siteyle bir ilişkisinin olduğu ve hile satan sitenin Fortnite için hile oluşturmaya daha fazla öncelik verdiği söyleniyor.

Söz konusu oyuncular, telif hakkı ihlalinden dolayı 150.000 dolara kadar çıkan yasal tazminatla karşı karşıyalar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum