Epic Games Hamlesinin Ardından Önceki Borderlands Oyunları Olumsuz Yorum Yağmuruna Tutuldu

Bu işin sonu nereye varacak sizce?

Oyunun duyurusu bile yapılmadan "Borderlands 3'ün PC versiyonu Epic Store'a özel olarak satışa sunulabilir mi acaba?" diye düşünülmeye başlanmıştı; bununla ilgili haberler de yapmıştık malumunuz.

Nitekim beklendiği gibi oldu ve Borderlands 3'ün Eylül 2019 – Nisan 2020 tarihleri arasında yalnızca Epic Store'da satılacağı ilan edildi. Aslında diğer anlaşmaların 1 yıllık olduğu göz önünde bulundurulduğunda kısa süreli bir anlaşma söz konusu, lakin bu bile oyuncuların tepkisini çekmesinin önüne geçememiş gibi görünüyor.

Borderlands 3'ün Epic Store'a özel olarak satışa sunulacağının ilan edilmesinin ardından Steam'de yer alan önceki Borderlands oyunları olumsuz yorum yağmuruna tutulmaya başlandı. Bu yorumların büyük bir kısmının da bizzat Epic Store ismi zikredilerek yapıldığı görülüyor.

Bu tablonun benzeri daha önce Metro 2033 ve Metro Last Light için de yaşanmıştı. Olumsuz yorumların ardından neredeyse aynı düzeyde olumlu yorum yapılıp süreç dengelenmeye çalışılmıştı seriyi seven oyuncular tarafından:) Benzer bir tablo burada da geçerli olacak gibi görünüyor. Zira olumsuz yorumların sayısındaki artışı gören bazı oyuncular da olumlu yorumlar yaparak Borderlands serisini bu tablodan korumaya çalışıyorlar.

Oyuncuların verdikleri tepkilerin farklı dayanakları var muhakkak. Bu tarz hamleler çok da muteber hamleler olmuyor tüketici açısından, özellikle de onları cezbedecek bir avantaj sunulmadığında. Epic Store'dan gelen çelişkili açıklamalar da süreci belirsiz kılıyor açıkçası.

Bu işin nereye varacağını gerçekten merakla bekliyorum. Bakalım önümüzdeki dönemde Epic Store'un bu hamleleri ne gibi sonuçlar doğuracak. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum