Epic Games Launcher’ı Silip Yeniden Kurarken Dikkatli Olmakta Fayda Var

Ben yanmasam, sen yanmasan...

Aranızda muhakkak çok sayıda Epic Games Launcher kullanıcısı vardır. Kimileri Fortnite’tan mütevellit uzun süredir kullanıyor, kimileri de Epic Games Store ile birlikte kullanmaya başlamış durumda. Peki hiç programı kaldırıp tekrar yüklemeniz gerekti mi? Benim için böyle bir durum söz konusu oldu. Ve sonunda beni bir sürpriz bekliyordu, ama hoş bir sürpriz sayılmaz :)


Bir iki gündür yaşadığım bir sorun nedeniyle bir türlü Epic Games Launcher’ı düzgün çalıştıramıyordum. Birkaç defa güncel versiyonunu indirip üzerine kurmayı denedim ama fayda etmedi, sorun aynı şekilde devam ediyordu. Ben de “bari silip tekrar yükleyeyim” dedim. Sonunda sorun çözülmüş, program çalışmıştı. Ama ufak bir mesele vardı. Oyun kütüphanesindeki hiçbir oyun yüklü görünmüyordu. Belki bir yanlışlık olmuştur, oyunların yüklü olduğu klasörü göremiyordur diye düşünerek sürücüyü kontrol ettiğimde 100 GB kadar bir alanın açılmış olduğunu gördüm. Sağ olsun Epic oyunları da programla birlikte silivermişti. Bir tek Uplay klasöründe yer alan ANNO 1800 silinmemişti ama o da launcher üzerinde yüklü görünmüyordu. Anlayacağınız tertemiz bir başlangıç yapmamı sağladı Epic Games Launcher, kendisine müteşekkirim :)

Elbette bu sorunun benden kaynaklanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurup ufak bir tarama yaptım internette. Reddit gibi çeşitli forumlarda benzer örneklerin paylaşıldığı görülüyor. Hatta Epic Store’un açılışından yıllar önce, 2015 yılında Fortnite ile ilgili olarak benzer bir tecrübe yaşanmış ve Epic’in ilgili forumunda dile getirilmiş. O günden bugüne pek bir değişim olmadığı anlaşılıyor paylaşılan mesajlarda. Kısa bir araştırmayla bu tür örnekleri sizler de görebilirsiniz.

Demem o ki, siz siz olun Epic Launcher’ı yeniden yüklemek durumunda kalırsanız oyun klasörlerinizi yedekleyin. Ne olur ne olmaz...

YORUMLAR
sSnake
11 Eylül 2019 10:44

Aynısı bana Steam'de olmuştu. FFXIII ve Bioshock Infinite dışında bir kaç tane de şimdi hatırlamadığım daha küçük boyutlu oyunlar da vardı kurulu. Steam'in bir bug'ı yüzünden temiz kurulum yapayım diye silip tekrar kurmuştum ve netice aynı sizinki gibi hüsran olmuştu. Hele ki o zaman akk'lı 8Mbps internet ile FFXIII ve Bioshock Infinite'i indirmek haftalarca damlata damlata sağlanmıştı. O gün bu gündür ne yarıda bıraktığım FFXIII'i takrar indirip bitirebildim ne de Infinite'in ek paketlerini.

Parolamı Unuttum