Epic Games Store Bu Hafta Ark: Survival Evolved Verecek Mi?

Tahmin yürütmek pek de zor değil

Bildiğiniz gibi Epic Games Store'dan geçen ay başlayan Mega İndirimler kapsamında dört hafta boyunca verilecek dört bedava oyunun listesi erkenden sızdırılmıştı. Bu listenin ilk oyunu olan Grand Theft Auto V ve ikinci oyunu olan Civilization VI verilince de listenin doğru olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu listeye göre 4 Haziran Perşembe günü bedava verilmesi beklenen oyun Ark: Survival Evolved'du, ama o akşam Epic Games Store'a girdiğimizde karşımızda Ark yerine Overcooked bulduk. Üstelik Overcooked geçtiğimiz sene de yine EGS tarafından ücretsiz olarak verilmişti.

Bu değişiklik kimileri için hayal kırıklığı olsa da bunun son dakikada yapılan bir değişiklik olduğu ve EGS'nin de aceleyle devreye Overcooked'u soktuğu apaçık. Çünkü "Gizemli Oyun" diye reklam yapıp da ardından Overcooked vermenin başka bir mantıklı açıklaması yok, eğer plan bu olsa zaten önceden açıklamış olurlardı. Üstelik bu "Gizemli Oyun" serisi dört haftalık olacakken, gelecek hafta için de Gizemli Oyun ibaresi kullanıldığını gördük.

Aslında ne olup bittiğini anlamak için Studio Wildcard'ın geçtiğimiz hafta yayınlamış olduğu blog postuna bakmak gerek. Normalde Ark: Survival Evolved'da 4 Haziran tarihinde oyun içi kutlama yapılacak ve Crystal Isle açılacaktı. Oyun yine bu tarihte Epic Games Store'da da kutlamalara eşlik edecek şekilde ücretsiz sunulacaktı. Ancak Ark'ın bu kutlamaları Amerika'da meydana gelen olaylar nedeniyle 11 Haziran'a ertelendi. BLM protestoları dünyanın çeşitli ülkelerinde sürerken, zaten çoğu oyun etkinliği de bir sonraki haftaya erteleniyor bildiğiniz gibi.

Dolayısıyla Ark: Survival Evolved'un Epic Games Store sayfası da halen kapalı ve çıkışı da 11 Haziran'a ertelenmiş durumda. Bu bilgilerden yola çıkarsak EGS'nin bu haftaki gizemli oyununun %99 ihtimalle Ark: Survival Evolved olduğunu söyleyebiliriz (ufak da olsa yanılma payı bırakayım tabii ki). Kim bilir, belki Epic bu oyunun yanına bir oyun daha ekleyerek güzel bir sürpriz de yapabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum