Epic Games Store, Hızlıca Çok Fazla Oyun Alanların Hesabını Bloklayabiliyor

Düzeltilecek sorunlardan biri daha

Epic Games Store'un, Mega Sale adıyla başlattığı müthiş indirimler beraberinde ufak bir sorunu da ortaya çıkarmış oldu. Malum, böyle cazip indirimlerle karşılaşan bazı oyuncular fırsatı kaçırmamak için elini çabuk tutup çok sayıda oyun satın aldılar ama herkes bu kadar şanslı değildi. Görünüşe göre eğer mağazadan kısa bir süre içerisinde fazla sayıda oyunu satın almaya kalkarsanız hesabınızın bloklanma riski var. Çünkü bu tür agresif bir satın alma işlemi 'olası dolandırıcılık etkinliği' olarak işaretleniyor.

Game Revolution'un verdiği habere göre Twitch yayıncısı Patrick Boivin'in başına gelen tam olarak bu. Boivin indirimden beş oyun satın aldığını ve "Üzgünüz, hesabınız satın alma işlemlerine karşı bloklanmıştır" mesajıyla karşılaştığını söylüyor. Epic Games Store'da alışveriş sepeti özelliği olmadığı için satın alımları tek tek yapmak gerekiyor ve bu işlemi kısa sürede yaptığınız taktirde sistem sizi otomatik olarak kara listeye alıyor.


Epic'in halkla ilişkiler sorumlusu Nick Chester da bu durumu teyit etmiş ve bunun Epic Games Store'un dolandırıcılık girişimlerini engelleme amacıyla yaptığı işlemlerden biri olduğunu söylemiş. Chester, "eğer oyuncular bu sorunla karşılaşırlarsa müşteri destek hattıyla irtibata geçsinler ki araştırabilelim" diyor.

Aslında Epic Games Store'da kullanılan bu sistem mantıklı (kredi kartı dolandırıcılıklarında kart iptal olmadan önce mümkün olduğunca çok alışveriş yapılması karşılaşılan bir durum), benzer bir sistem diğer dijital satış mağazalarında da aktif biçimde kullanılıyor olmalı. Ancak daha önce Epic Games Store'da bu seviyede bir kampanya yapılmadığı için söz konusu 'dolandırıcılık girişimi engelleme' sisteminin yaratabileceği sorun gözden kaçmış gibi görünüyor, muhtemelen bu sorunun ortaya çıkmasının ardından en kısa süre içerisinde sisteme alışveriş sepeti özelliği eklenmesi için de düğmeye basılacaktır.

Şimdi buradan da bir Steam vs Epic Store tartışması başlatmayalım tabii, Steam'in de ilk dönemlerinde ne tür aksaklıklar yaşadığını aramızda hatırlayanlar vardır :)

YORUMLAR
Mr.light
22 Mayıs 2019 01:50

İlk çıktığında da söylemiştim 2019 yılında bu kadar boş şekilde mağaza uygulaması çıkmamalı hele ki epic gibi büyük bir firmaysa hiç çıkarmamalı üstüne birde 5 ay geçti tek bir gelişme dahi yok

gamerfreak6155
22 Mayıs 2019 00:46

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Aztek
21 Mayıs 2019 16:45

Niye tartışma başlatmıyor muşuz, aksaklık vesaire değil gayet yetersiz politika ve dandikliktir bu. Steam ilk çıktığında diyor bir de, abicim 16 sene önceydi o, sene 2003 değil. Hele bir tam otursun daha neler yumurtlayacak aklınız şaşacak.

Norrec_
Aztek
21 Mayıs 2019 18:39

çok haklısınız 16 sene önce nin şartları ile karşılaştırmak yanlış zaten.


Decypher
Aztek
21 Mayıs 2019 17:55

Çünkü tüm Epic Store haberlerini kavgaya dönüştürmeye gerek yok :) Yoksa tabii ki eleştirelim, böyle iş olur mu diyelim.

Berkay Dursun
Decypher
21 Mayıs 2019 19:31

Ah Disqus olacaktı ki :)


Niural
21 Mayıs 2019 15:09

Epic'in Unreal Engine marketinde alışveriş sepeti varken asıl mağazada olmaması garip. Her yaptıkları hata veya eksiklik de 'gözden kaçmış gibi' denmeye başlandı. Ya adamlar amatör bu konuda ya da tembeller.

allalla
21 Mayıs 2019 13:59

Ürünleri tek tek almak kadar saçma bir uygulama, şu şartlarda olamaz. Steam, öncüydü, tam benzeri yoktu. Ama Epic'in böyle bir bahanesi olamaz. Çünkü elinde başarılı bir model var. Hiç bir şey yapamıyorsan kopyala aynısını kardeşim. Ben de tek tek olmak üzere üç oyun satın aldım. Alışveriş sepeti denilen şeye neden geçmiyorlar anlamış değilim.

Norrec_
21 Mayıs 2019 13:58

paranla rezil ol işe bak..

Parolamı Unuttum