Epic Games Store'a Nihayet Başarımlar Geliyor!

Hem de gelecek hafta

Epic Games Store'a (ve Launcher) dair şahsen en büyük eleştirim halen daha bir başarım sistemi eklememiş olmalarıydı. Başarımlar oyuncuların sevdiği özelliklerden biri, gerek konsollarda, gerek Steam'de, gerek bazı diğer client'larda alıştığımız bu sistem nihayet gelecek hafta Epic Games Store'a da geliyor.

Aslında EGS'de başarımlar bir süredir açıktan olmasa da vardı, hatta bazı oyunlarda başarımlar overlay olarak da çıkıyordu. Ancak şimdi her şey resmiyete kavuşmuş olacak. Ayrıca bu vesileyle EGS'deki başarım sisteminin temellerini de öğrenmiş olduk.

Oyunlardaki başarılar XP değerlerine göre dört katmana ayırlmış durumda. Bir oyunda 1000 XP kazandığınızda ise Platin başarı kazanıyorsunuz.

Bronz başarımlar 5-45 XP, gümüş başarımlar 50-95 XP, Altın başarımlar 100-200 XP, Platin başarı ise 250 XP veriyor.

Başarımları oyunuların Başarım detay sayfasından takip edebilecek, hangi başarımda ne kadar ilerlediğinizi ve hangi başarıma yakın olduğunuzu görebileceksiniz.

Şimdiye kadar başarımın aktif olduğu oyunlarda kazandığınız başarımlar da bu yeni sisteme olduğu gibi aktarılacak.

Sırf başarım sistemi gelsin diye EGS'de sahip olup da oynamayı beklettiğim oyunlar vardı, ben ve benim gibilerin gözü aydın diyorum :)

YORUMLAR
sSnake
5 Ekim 2021 00:00

Gelecek hafta dedilar ama bugün geldi bile //imgur.com/a/BBnvYxD

"Şimdiye kadar başarımın aktif olduğu oyunlarda kazandığınız başarımlar da bu yeni sisteme olduğu gibi aktarılacak."

Bu aslında geliştiricilerin halihazırdaki başarımlarını Epic Başarımlarına çevirmeleri için ekstra bir adım atmalarına bağlı olacak.

Parolamı Unuttum