Epic Games Store'a Yakında İstek Listesi Gibi Yeni Özellikler Eklenecek

Hani başarımlar?

Epic Games Store, dün akşam yayınladığı blog mesajıyla mağazaya (ve launcher yazılımına) Ekim ayı içerisinde eklenen ve yakında gelecek olan özelliklerden bir derleme yaptı.

Öncelikle mağaza arayüzünden bahsedilmiş ve burada hangi oyunların trend olduğunu görebildiğimiz, türe ve diğer özelliklere göre artık oyun filtrelemesi yapabildiğimiz belirtilmiş. Gerçekten de arayüzü kullanmak daha rahat artık.

EGS'ye yakın zamanda eklenecek özelliklerin başında istek listeleri geliyor. Bu sayede mağazada gördüğümüz herhangi bir oyunu istek listemize ekleyecek ve o oyunla ilgili indirim veya diğer promosyonlardan da anında haberdar olabileceğiz.

Oyun kütüphanesinin görünümü de değişecek, ızgara görünümündeki görsel tasarımları aynı mağaza ana sayfasındakilere benzeyecek. Şu an yatay tasarımlar kullanılıyor, sonrasındaysa Steam gibi dikey tasarımlarla karşılaşacağız. Oyun kapaklarını gösteren bu tasarım şekli benim daha çok hoşuma gidiyor.

Ayrıca OpenCritic ile yapılan işbirliği sayesinde oyun sayfalarında artık OpenCritic'te yayınlanan incelemeler ve puan ortalaması da görülecek. EGS'de kullanıcı incelemeleri olmadığını düşünürsek en azından oyunların puanları hakkında fikir sahibi olunabilmesi adına güzel bir adım.

Yine de bu yeniliklere rağmen Epic Games Store'un oyuncu deneyimi açısından kat etmesi gereken daha çok yol var. Bir kere başarımların hala eklenmemiş olması çok büyük eksiklik, neredeyse diğer tüm Launcher'larda olan bir şey bu, üstelik zaten oyunların başarım listeleri farklılık göstermiyor, yani uygulaması zor bir şey değil. Ama henüz oyun içinde ekran görüntüsü alma özelliğini bile eklemediklerini düşünürsek başarımlar için de daha çok beklememiz gerektiğini tahmin edebiliriz.

YORUMLAR
Bestespiller
2 Kasım 2019 22:56

Biraz yavaş ilerliyor EGS, süratini kaybetmişe benziyor. Ayrıca hâlâ oyunları sepete atıp tek seferde alamıyoruz, 15.sınıf e-ticaret sitelerinde bile olan bir özellik yahu bu.

Parolamı Unuttum