Epic Store’un Gelecek Haftaki Ücretsiz Oyunları Abzu ve The End Is Nigh

Bu hafta Celeste ve Inside veriliyor...

Epic Games Store ücretsiz oyunlar kampanyasını gayet güzel oyunlarla sürdürüyor. Bu hafta Celeste ve Inside gibi oldukça başarılı iki bağımsız oyunla kullanıcılarının oyun kütüphanelerini zenginleştirirken, önümüzdeki hafta da Abzu ve The End is Nigh ile bu seriyi sürdürmek niyetinde olduklarını görüyoruz.

Journey’in yapımcıları tarafından geliştirilen Abzu, bizleri bir su altı macerasına götürüyor ve okyanusun derinliklerini gayet başarılı bir şekilde tecrübe ettiriyordu. Oyunun ismi ile ilgili olarak da Steam sayfasında yer alan bir detayı paylaşmış olalım. AB-su ve ZU-bilmek kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ABZU, bilgelik okyanusu olarak kullanılıyor. Metacritic’te PC versiyonu için paylaşılan 19 incelemenin ortalamasının 83 puan olduğu görülüyor, başarılı bir tablo olduğunu söylemek mümkün.

İkinci oyun The End Is Nigh ise, şaç baş yolduracak cinsten:) Super Meat Boy’a benzetebileceğimiz bir platform oyunu, ama onun klonu olarak değerlendirilebilecek bir oyun değil, bu haksızlık olur. Sürekli ölüp durduğumuz, yüzlerce bölümlük bir platform macera oyunu oluyor kendileri. Beğenilen indie yapımlardan birisi olmayı başarmıştı. İnceleme puanları da gayet iyi, Metacritic’te 15 incelemenin ortalamasının 84 puan olduğu görülüyor.

Özetle önümüzdeki haftanın oyunları da bu hafta olduğu gibi başarılı indie yapımlar arasından seçilmiş. Bundan şikayetçi olanımız yoktur herhalde, değil mi:) Bu haftanın ücretsiz oyunları Celeste ve Inside’ı 5 Eylül’e kadar ücretsiz olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Abzu ve The End is Nigh ise, 5-12 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum