ESA, E3 2021’in Ücretsiz Olacağını Açıkladı

Yerinde bir karar olmuş

E3, bir zamanlar oyun dünyasının en önemli etkinliğiyken, son 3 yılda adım adım zayıfladığına şahitlik ediyoruz. Önce Sony’nin programdan çıkışı, sonra pandemi sürecinde büyük firmaların kendi dijital etkinliklerini düzenlemeye başlamalarıyla E3’ün eli biraz zayıflamış oldu. Ama, dijital de olsa bir şekilde yoluna devam etmeye çalışıyor.

Salgının devam etmesi nedeniyle bu yıl dijital olarak düzenleneceği duyurulan etkinlikle ilgili kafalarda soru işareti uyandıran bir husus vardı. Etkinliğin (tamamının veya bir kısmının) ücretli olacağı ileri sürülmekteydi, hatta bununla ilgili bazı dokümanlar da sızmıştı. Ancak dün ESA tarafından Twitter üzerinden yapılan bir paylaşımdaE3 2021 dijital şovu bütün katılımcılar için ücretsiz olacak” denilerek bu konuya bir nokta konulmuş oldu.

GameSpot ile görüşen bir ESA yetkilisi de “E3 2021’i herkes için ücretsiz bir deneyim olarak sunmak için çok çaba sarf ettik, yakında daha fazla detay paylaşacağız” şeklinde bir açıklama yapmış. Dolayısıyla, en azından E3 2021 ile ilgili bir husus açıklığa kavuşmuş oldu, dileyen herkes etkinliği takip edebilecek.

Şimdi daha önemli bir soruya geldi sıra: E3, o eski günlerine dönebilir mi yoksa bundan sonra her firma kendi etkinliklerini düzenlemeye devam mı eder? Önümüzdeki yıllar neler getirecek bakalım.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum