Horizon Zero Dawn'a Yönelik Anlamsız Tepkilere Cevap Sam Sharma'dan Geldi

Bazıları hakikaten işi abartıyor

Malumunuz, geçtiğimiz günlerde Horizon Zero Dawn’ın PC versiyonu resmi olarak duyuruldu. Bu haber bazı oyuncuları sevindirdi, kimilerini ise anlamsız bir şekilde kızdırdı. Verilen bazı tepkileri anlamak gerçekten güç. Bir insan oyunun farklı platformlara çıkışından dolayı nasıl çileden çıkabilir, neden öfkelenebilir, inanın anlamıyorum. Bu tür eleştiriler, olumsuz yorumlar paylaşılıp duruyor.

Twitter’da THEAP99 rumuzlu bir hesap, Guerrila Games’in Horizon Zero Dawn’ın PC’ye gelişine ilişkin mesajına bir yanıt yazıyor, ofisin altını üstüne getirdiğine dair bir video paylaşıyor. Tabii bu esasında meseleyi tiye almak için atılmış bir mesaj. Epey de ilgi çekmiş durumda, haberi hazırladığım sırada video 1,8 milyon kişi tarafından izlenmişti.

Guerrilla Games’in eski çalışanlarından Sam Sharma da olaya tepkisiz kalamamış, fırsat bu fırsat demiş, bu parodi paylaşım münasebetiyle gerçekten kıyametleri kopartanlara yönelik bir mesaj paylaşmış. Mesajında, “Sizin sorununuz ne? Bir oyun yaptık ve bunu beğendiniz. Şimdi başka insanlar da oyunun keyfini çıkarma şansına erişecekler. Bu, nasıl oluyor da sizin oyundan aldığınız keyfi kaçırıyor? Lütfen kendinize iyi davranın, kendinize karşı nazik, anlayışlı olun. Oyundan aldığınız keyif, daha fazla sayıda insanın bu oyunu oynamasıyla azalmaz” demiş Sharma.

Gerçekten de var böyle tipler. Oyunun bir başka platforma çıkması niyeyse çileden çıkartıyor bu insanları. Ben böyle bir düşünce yapısını kabul edemiyor, bir anlam veremiyorum. Aranızda anlayanlar varsa beni de aydınlatsın lütfen :)

 

YORUMLAR
creepylord
13 Mart 2020 09:33

Boş yapan kesim işte ya, ciddiye almayın. Dertlerini dert sanacaklar sonra. Böyle saçmalık olur mu ya :D bizim köye gelmiş karşı köy yemesin kafası. Aptallık resmen başka birşey değil.

sserkansozer
12 Mart 2020 18:34

helal olsun kapak niteliğinde bir cevap vermiş. var malesef böyle psikolojik dengesi bozuk salaklar, aramızda bile çıkıyor böyleleri >:(

İses
12 Mart 2020 17:53

Bizim oyunu oynamak için para harcadığımız  bir durumda birilerinin korsan yoldan beleşe ulaşmaları olmasın. 

sserkansozer
İses
12 Mart 2020 18:38

Eğer tek derdin ve/veya bir başkasının derdi buysa o kafada olan kişinin korsan oyuna, konsola çip taktırarak ta olsa ulaşabildiğini unutuyorsun sanırım. Haaa pc kullanıcıları daha kolay yoldan erişiyor dersen haklısın. ama şu var ki her platformda para vermeden emek hırsızlığı yapmak sonuçta kişinin karakterine ve vicdanına kalıyor gün sonunda. 


İses
12 Mart 2020 17:52

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

İses
12 Mart 2020 17:51

Taş yerinde ağırdır. O o zaman o kişiler ps4 alsınlar. 

yusufulas
12 Mart 2020 17:51

Yıllarca insanları bir şeylere taraf yapanlar belki açıklayabilir ne dersiniz? "Sadece Playstation'da!" "Sizin için özel!" "Başka platformda oynanamaz!" vs. ile uzun yıllar beyinleri yıkayanların "Neden böyle yapıyorsunuz?" diye sorma hakkını kendilerinde bulmaları asıl garip geliyor bana, size gelmiyor mu? Not: PC den başka cihazda oyun oynama özürlüsüyüm (kontrolcü vs. kullanamıyorum) ama bu fikirleri zamanında pompalayanların üste çıkma çabalarını da takdir edemeyeceğim. Siz biz söylesek bunu tamam ama bunlar bu zihniyeti yaratanlar zaten!

sSnake
yusufulas
13 Mart 2020 16:41

Hem katılıyorum hem de bir taraftan da diyorum sonuçta bu oyun çıkarken yapılan bir PR sloganı sadece. Neticede oyunculara karşı sonsuza dek aynı sistemde kalacak diye bir taahütnameleri yok. Birçok oyun tarih boyunca zamanla farklı sistemlere portlandı ilk çıkışlarında belli bir sisteme özel olmalarına rağmen. Ama demek istediğinizi anlıyorum.

Bana kalırsa konsol exclusive çok yerinde bir uygulamadır ancak zamanla yapımcılar esnek tutularak dilerlerse PC'ye çıkarabilmeleri de çok yerinde bir gelenek olmalı. Bu durumda herkes mutlu ve kazançlı olur.

Şöyle ki, gününde oyuna kavuşmak isteyen konsol ile oyun keyfine varır. Konsol üreticisi kar ederken stüdyoya doğrudan yatırımını da arttırmakta. Bu durumda daha kaliteli içerikler kapalı olan bir sisteme geliştirilme lüksü sayesinde de minimum baş ağrısıyla zirveyi yaşıyor. Üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra ise çok satacağı garanti olan bir oyun zevkle PC için port edilir böylece hem stüdyo marka değerine olan farkındalığı arttırırken diğer taraftan birkaç yıl önce çıkan bir oyun tekrar gündeme gelmiş olur. Neticede herkes kazançlı ve eğlenmiş olur.

sSnake
sSnake
13 Mart 2020 21:49

Aynen maalesef orası öyle. Aklıma Sega'nın reklam sloganı geldi, "Genesis does what Nintendon't" :) Eskiden tabi böyle şeyler olmazdı.

Sanırım bu zamanda insanların anlık duygularını iletmelerini sağlaması açısından internetin yaygın oluşu ve sosyal medyanın etkisi çok yüksek. Onun için her kafası atan sakinleşmesine zaman kalmadan tepkisini gösterebilme lüksüne sahip.

yusufulas
sSnake
13 Mart 2020 17:28

Söylediklerine katılıyorum ve bence de bir oyunun başka platformlarda olması hiç önemli değil ki her platforma bir şekilde her oyun çıksa keşke. (The Legend Of Zelda : Breath Of The Wild, Persona, Last of Us vs. oynayamadığım için hep içimde kalacak ilk aklıma gelen oyunlar.) Daha önce dediğim gibi sadece PC oyuncusuyum ve benim için çok güzel bir şey oynayamacağım oyunları da oynayabilecek olmak yani zaten o kısımda sorun yok. :)

"...bir PR sloganı sadece." kısmına da kişisel olarak katılmakla birlikte üretici firmalar ve oyun yapımcıları insanları her alanda olduğu gibi bu alanda da öyle bir taraf tutma, fanatikler oluşturma pozisyonuna kadar PR'ladılar ki sonuçları abartı seviyelere çıkıyor yine ve bu sonuçları yaratanlar şimdi yarattıkları canavarlara "Sizin sorununuz ne?" diye çıkışabilecek yüzsüzlükte olamamalılar, oluyorlarsa da desteklenmemeliler en azından aklı başında olanlar tarafından diye düşünüyorum. :)


Naif.kek
yusufulas
12 Mart 2020 18:21

Okuduğum onca yorum arasın da, çok uzak ara en iyi tespitler den birisi. Olgunlugunuz ve gözleminiz karşısın da sizi selamlıyorum bayım.


Parolamı Unuttum