Eski Telltale Geliştiricileri AdHoc Studio’yu Kurdu

Tahmin edin bakalım AdHoc Studio ne tarz oyunlar yapacak :)

Telltale Games'in kapanması ile yeni iş arayışlarına girmek durumunda kalan dört geliştirici, bir araya gelerek AdHoc isimli yeni bir stüdyo kurdular. Geliştirmeyi planladıkları oyun tarzı, sizlerin de rahatlıkla tahmin edebileceğiniz üzere "interaktif hikaye anlatımı" olacakmış.

Michael Choung, Dennis Lenart, Nick Herman ve Pierre Shorette; Telltale Games kapanmadan hemen önce stüdyodan ayrılanlar arasında yer alıyorlar. Şimdi de güçlerini birleştirip Black Mirror Bandersnatch tarzında oyunlar yapmak üzere Adhoc Studio'yu kurmuşlar.

Shorette; televizyon, filmler ve oyunlar arasındaki ayrımın gittikçe silikleştiği ve yeni medya türlerine doğru bir değişimin başladığını ifade ederken, "Stream platformlarının evlerimizde ve cep telefonlarının avucumuzun içinde olduğu, etkileşime girmenin önündeki engellerin kalktığı özel bir zamanı tecrübe ediyoruz. Dolayısıyla, uzmanlık alanları etkileşimli hikaye anlatımı olan bir grup olarak bir araya geldik ve bu yeni döneme uygun içerikler üretmeye odaklanacak bir stüdyo kurduk" diyor.

Ayrıca; "Gerçek aktörlerle etkileşime girme deneyimi sunmak, üzerinde uzun süredir konuştuğumuz bir konuydu. Hepimizin televizyon ve film geçmişi bulunuyor, dolayısıyla deneyimlerimizi hayalini kurduğumuz tarzda bir oyun gerçekleştirmek üzere bir araya getirmek fırsatını değerlendirdik" şeklinde ifade etmiş düşüncelerini.

Açıklamalardan anlaşıldığı üzere, önümüzdeki dönemde Bandersnatch, Late Shift veya The Shapeshifting Detective tarzında yapımlar göreceğimizi söylemek mümkün. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum