Exoprimal'in Çapraz Platform Desteği Kafa Karıştırıcı Olmuş

Arkadaşlarla oynamak öyle kolay iş değil

Capcom'un PC, Xbox, PlayStation için çıkan ve Game Pass üzerinden de ilk günden sunulan oyunu Exoprimal aslında çapraz platform desteğine sahip, ama bu desteği kullanmak isteyen oyuncular çeşitli kısıtlamalarla karşılaşıyorlar.

Aslında oyunu online oynamak için Capcom ID gerekiyor, yani oyunu hangi platformda oynamak isterseniz isteyip öncelikle Capcom ID oluşturmanız ve bu kimlikle giriş yapmanız gerek. Normalde Capcom ID'nin tüm oyuncuları tek havuza toplamasını beklersiniz değil mi? Capcom'da işler öyle yürümüyor.

Exoprimal'in mevcut çapraz platform desteği asıl olarak eşleşme yani PvP modunda çalışıyor. Yani Exoprimal'i hangi platformda oynuyor olursanız olun bir diğer konsol veya PC'de oynayan oyuncularla karşılaşabiliyorsunuz.

Ancak işin PvE kısmına baktığımızda son derece farklı bir sistemle karşı karşıyayız. Capcom "Exoprimal'deki takım oluşturma özelliği her platformun kendi ekosistemiyle sınırlı" diyor.

Bu ne demek? Eğer oyunu PC'de Game Pass'te oynuyorsanız, Steam oyuncularıyla takım kuramıyorsunuz. Çünkü her ikisi de PC olmasına rağmen ekosistemleri farklı. Game Pass, Xbox ekosistemine ait.

Yani eğer oyunu PC Game Pass ile PC'de oynuyorsanız Xbox One ve Xbox Series oyuncularıyla takım olabiliyorsunuz. Steam oyuncuları sadece diğer Steam oyuncularıyla takım olabiliyor. Aynı durum PlayStation için de geçerli.

Capcom muhtemelen ileride Exoprimal için bu çapraz platform sorununu çözecektir, ama şimdilik takım kurma konusunda kısıtlamalara tabisiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum