Advertisement

F1 22'nin PC Versiyonu VR Desteği İle Gelecek

Daha iyi bir yapay zeka da bizleri bekliyor

Yeni bir yaz, yeni bir F1 oyunu demek. Son yıllarda ritmini kaybetmeye başlayan seri, daha gerçekçi ve daha yenilikçi 2022 versiyonu ile bir kez daha bizleri mutlu edebilmenin peşinde. Codemasters'ın resmi YouTube hesabından yayınlanan yeni video ile ekibin bu değişimi nasıl gerçekleştireceğini yakından görme fırsatı buluyoruz.

Videoda, oyun içerisinde karşımıza çıkacak yeni içerikler belirtilmiş. Örneğin F1 22 ile birlikte sürüş dinamikleri geliştirilecek. Gerçekçilik konusunun üstünde epey çalışan ekip, oyuna "yavaş pit stop'lar" ekleyerek heyecanı artırmayı umuyor. Bu sayede aynı gerçek yarışlarda olduğu gibi pit içerisinde sorun yaşayabilecek ve yarışa gecikmeli devam edebileceksiniz.

Bildiğiniz üzere yeni oyun ile birlikte hikaye modu tamamen çöpe atılıyor. F1 Life adı verilen yeni sistem sayesinde bir F1 pilotu olacak ve pilotların hayatını yaşayabileceksiniz. Evinizi dekore edebilecek, süper otomobiller satın alabilecek ve hatta bu otomobilleri piste çıkartma şansı bile bulabileceksiniz. Bu sistemin derinliğini ise ancak oyunu inceledikten sonra görebileceğiz.

Bir diğer önemli değişiklik ise PC için geliştirilen VR modu olacak. 1 Temmuz'da çıkış yapacak oyun, PC kullanıcıları için VR modunu ücretsiz olarak sunacak. Valve Index, HTC Vive ve Oculus Rift gibi setlerin oyun ile uyumlu olacağı da belirtiliyor.

Aynı şekilde F1 2022 artık adaptif yapay zeka sistemine geçiş yapacak. Bu seçenek sayesinde oyun sizin sürüş yeteneklerinizi algılayarak yapay zekayı buna göre şekillendirecek. Yani her yarış öncesi ya da sonrası yapay zeka ayarları ile oynamanızın önüne geçilmiş olacak. En azından sistem düzgün çalışırsa...

F1 2022, 1 Temmuz'da çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum