F1 Yarışları, Sezona Verilen Arada F1 2019’da Devam Edecek

Corona salgını F1'i de sanal dünyaya taşıdı.

COVID-19 veya daha sık kullanılan haliyle corona virüs salgını nedeniyle pek çok büyük organizasyonda olduğu gibi F1 için de sezona ara verildi. Bu sürecin ne kadar süreceği belirsiz. Diğer bazı spor dallarında olduğu gibi burada da bulunan formül video oyunlardan istifade etmek oldu. F1 organizatörleri, yarışların F1 2019’da devam ettirilmesi kararı aldılar.

Geçtiğimiz günlerde NBA ve Premier League’de verilen arada takımların maçlara oyunlar üzerinden devam etmeye karar verdiklerini görmüştük. Hafta sonu La Liga maçları da sanal dünyaya taşındı.

Şimdi ise sıra F1’e gelmiş durumda. F1 yarışçılarından bazılarının Codemaster tarafından geliştirilen F1 2019 üzerinde yarışacağı ve bu yarışların da Twitch üzerinden yayınlanacağı bilgisi paylaşıldı. Bazı yarışçıların oyunda daha iyi bazılarının da daha deneyimsiz olabileceği düşünülerek bazı düzenlemelere de gidilmiş oyunda, böylece daha rekabetçi ve daha eğlenceli yarışlar sunulması hedeflenmekteymiş. Bütün F1 pilotları yer almasa da, e-sporcular ve bazı ünlü simalar bu yarışlara katılacak.

İlk yayın iptal edilen Bahreyn yarışının sanal dünyadaki versiyonu ile başladı. Eğer yarışı takip etmek isterseniz, resmi Twitch sayfasına, Youtube sayfasına veya internet sitesine göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum