Fallout 76'nın Grafikleri Fallout 4'ün Gerisinde Mi Kalıyor?

Creation Engine'in yenisi, eskisini aratacak mı?

Fallout 76'nın çıkışına yalnızca bir ay kaldı. Son günlerde oyuna dair yeni videolar da geliyor ama Xbox One oyuncuları için düzenlenen stres testinin ardından gelen bilgilerin çok da içaçıcı olduğu söylenemez. Eurogamer'ın yaptığı grafik testine göre şu anki en güçlü konsol olan Xbox One X'te Fallout 76'nın grafikleri Fallout 4'ten daha zayıf kalmış.

Testlere göre Fallout 4 Xbox One X'te 4K çözünürlüğü rahatça görürken, Fallout 76'nın upscale'i daha düşük değerden yaptığı ve çoğu yerde 4K çözünürlüğün %75'ine kadar indiği söyleniyor. Videonun 4. dakikasında anlatılan kısma göre dikey çözünürlük 2160'a sabitlenmiş olsa da yatay çözünürlüğün çoğu yerde 3840 yerine 2880'e kadar indiği görülmüş. Buna ek olarak videoda sizin de görebileceğiniz gibi bu yüksek çözünürlüklerde yer yer ciddi fps düşüşleri de gözleniyor.

Videoda ayrıca bazı dokuların düşük çözünürlüklü olduğundan ve saturasyon değerlerinin de yüksekliğinden bahsediliyor. Bunun örneklerini özellikle de videonun 10. dakikasında göreceksiniz, otel gereğinden fazla aydınlık ve görüntülerin güzel olduğunu söyleyemeyeceğim.

Normalde Fallout 76'nın oyun motoru Fallout 4'ün Creation Engine motorunun biraz daha geliştirilmiş ve çok oyunculu ortama uyarlanmış hali. Dolayısıyla o motorun artılarını burada da görüyoruz, ışık hüzmeleri, çizim mesafesinin çok yüksek oluşu gibi detaylar birer bonus. Ancak yorumlarda da göreceğiniz üzere Fallout 76'nın performansı yerden yere vuruluyor.

Elbette bu görüntüler oyunun nihai versiyonundan değil, ileriki versiyonlarda bu bakımlardan gelişmeler görmek mümkün. Bunu en güzel göreceğimiz zaman da gelecek hafta başlayacak olan beta. Eğer betada da performans sorunları devam eder, grafik kalitesinin daha da yükseldiğini görmezsek bu durum oyunun satışları üzerinde de etkili olabilir.

Fallout 76, PC, PlayStation 4 ve Xbox One için 14 Kasım'da çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum