Fallout Sadece Bugünlüğüne Steam’de Bedava

Su çipini aramayan kalmasın

Bundan tam 20 yıl önce, Windows 95’lerimizin takvimi 30 Eylül 1997’yi gösterirken Interplay cephesinden sessiz sedasız bir RYO sürüldü piyasaya. Adı Fallout’tu. Ve biz o zamanlar henüz bunu bilmesek bile hem video oyunları tarihini hem de pek çok insanın hayatını kökten değiştirmeye gelmişti.

Tıpkı konu aldığı nükleer bombalar gibi düştü 640x480 çözünürlüklü ekranlarımıza. Kurguladığı post-apokaliptik evren, S.P.E.C.I.A.L. sistemi, seçimlerimize tanıdığı özgürlük ve tabii ki unutulmaz hikâyesi bizi kelimenin tam anlamıyla bizden almıştı. RYO türünün “öldü” kabul edildiği bir dönemde elde ettiği bu büyük başarı daha sonra Baldur’s Gate, Icewind Dale, Neverwinder Nights, Arcanum ve Planescape: Torment başta olmak üzere pek çok efsane oyunun yapımına da ön ayak olmuştu.

İşte o efsane ilk kez piyasaya sürülüşünün 20. Yılı şerefine sadece bugün için Steam’de bedava. Eğer hâlâ oynamadıysanız mutlaka edinin derim. Steam kütüphanesini genişletmek isteyenler için de güzel bir fırsat elbette.

Fallout serisini yalayıp yutanlardan ve eski güzel günleri yâd etmekten hoşlananları da Fallout Tarihçeleri adlı eski yazı dizimize alalım.

İyi ki doğdun Vault Dweller!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum