Far Cry 5'te Wingsuit De Var!

Far Cry 5'te ilginç mekaniklerle de karşılaşacağız

Far Cry serisinin wingsuit ile tanışması teee Far Cry 3'e dayanıyor aslında. Sonrasında Far Cry 4'te de wingsuit kullandık ama elbette tahmin edebileceğiniz üzere Far Cry Primal'de böyle bir şey yoktu. Zaten ilkel insanlar wingsuitlerle sağda solda uçuşsa bir tuhaf dururdu. Şimdiye kadar izlediğimiz Far Cry 5 videolarında da buna dair bir şey görmediğimiz için sorunun cevabını merak ediyorduk ki oyunun yapımcılarından Dan Hay yaptığı bir röportajda durumu açık etti. 

"Açıkçası wingsuit hakkında konuşmama izin var mı bilmiyorum. Ya da... neyse ya, salla gitsin. Evet, wingsuit geri döndü!" demiş Hay. Tabi salla gitsin dememiş, F kelimesi kullanmış ama o kısmı açık açık yazmayayım dedim :) Hay oyunda wingsuit olmasının hikayeyle uyumlu olduğunu da eklemiş, yani bu öylesine bir eklenti değil. "Oyuna wingsuiti öylece eklemek istemedik, oyunda Montana'lı efsane bir dublör var ve siz wingsuit ile bir şeyler yaptıkça aslında ona saygı duruşunda bulunmuş olacaksınız. Hem bu sayede 60'lardan ve 70'lerden çeşitli oyun içi eşyalar da açmanız mümkün olacak"

Bu öylesine verilmiş bir karar gibi de durmuyor aslında. Amerikanın en ünlü dublörlerinden (ve gösteri sanatçılarından) Evel Knievel Montana'da doğmuş ve 2007'de hayatını kaybettiğinde yine eyalet sınırları içinde toprağa verilmiş. Bildiğiniz gibi Far Cry 5'in hikayesi de Montana'daki Hope County'de geçecek.

Ayrıca Far Cry 5'teki yeniliklerin yalnızca wingsuit ile sınırlı olmadığını da belirtmem lazım. Ubisoft'un "Boomer is a Good Boy" ismiyle paylaştığı ve başında "Bu video bazı kullanıcılar için uygunsuz olabilir" şeklinde bir uyarıyla karşımıza çıkan videosunda da ilginç mekanik örnekleri de var. Videoyu 2:05'ten itibaren izlerseniz oyunun gelişmiş animasyon sistemine siz de şahit olabilirsiniz. Elbette döneme ve çiftlik ortamına uygun hareketler bunlar.

Far Cry 5, PS4, Xbox One ve PC için 27 Şubat 2018'de çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum