Far Cry: New Dawn’ın Satış Performansı Düşük Seyrediyor

Görünen köy kılavuz istemiyor demiş miydim?

Ubisoft'un 2018'in sonunda sürpriz bir şekilde duyurduğu Far Cry: New Dawn, geçtiğimiz hafta çıkışını gerçekleştirdi malum. İnceleme puanları ve oyuncu değerlendirmeleri oyunun hiç de beklendiği gibi olmadığını gösteriyor (Bu oyunu gerçekten bekleyen kaç oyuncu vardı, o da ayrı bir konu tabii:)) Nitekim bu tablo, oyunun satış performansına da yansımış durumda.

Birleşik Krallık'taki kutulu oyun satışlarını temel alan istatistiklere göre Far Cry: New Dawn ilk haftasında kendisinden önce gelen oyunlara göre oldukça zayıf bir performans göstermiş. Bir önceki oyun Far Cry 5'in ilk hafta satışlarının yaklaşık %13'ü kadar satış yapabilen New Dawn, bir önceki spin-off oyun olan Far Cry Primal'a karşı da çok zayıf bir tablo ortaya koyuyor, onun da %25'i kadar bir satış yapabilmiş ancak.

Dijital satışlar bu farkı bir nebze azaltabilir, ancak arada kapanması zor bir fark olduğunu da belirtmek lazım. Bunun kaynağı, oyuncuların Far Cry yorgunluğu olabilir mi acaba :)

İşin şakası bir yana, Ubisoft'un ara oyun stratejisi bu sefer çok başarılı bir başlangıç yapmamış gibi görünüyor. İlerleyen günlerde toparlanabilecek mi bakalım. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum