FIFA, EA Dışındaki Geliştiricilerle De Çalışmaya Hazır Olduğunu Açıkladı

Birliktelik iyiden iyiye dağılıyor

Dünya futbolunun yöneticisi FIFA, Electronic Arts'ın geçen hafta yaptığı açıklamaların ardından kendi açıklamasını yaptı ve EA dışındaki yeni video oyun firmalarıyla birlikte çalışmaya açık olduklarını söyledi.

"FIFA oyun ve espor portföyünü genişletmeye hazır" adıyla yayınlanan açıklamada FIFA'nın oyun ve espor dünyasından uzun vadede oldukça iyimser olduğunu söylüyor ve doğrudan EA'i hedef alan bir cümle de kullanıyor: "Futbol paydaşları için oyun ve esporun geleceği, tüm hakları elinde tutan ve sömüren tek bir taraftan fazlasına sahip olmalıdır"

FIFA lisansına sahip olmak bir futbol oyunu geliştirmek isteyen geliştirici ve yayıncılar için bulunmaz nimet. Şimdiye kadar bu nimetten sadece EA faydalanıyordu ancak FIFA ile EA arasındaki uzun anlaşma 2022 Katar FIFA Dünya Kupası ile son bulacak.

EA de bu yüzden FIFA isminde değişikliğe gitmeyi planladıklarını açıklamıştı. Belki bu açıklamayla FIFA'ya karşı elini güçlendirmek istemişti ama FIFA'nın "zaten biz de bu tek taraflı işten sıkılmışık" tadındaki açıklaması bu noktadan sonra EA ile FIFA özel birlikteliğini görmemizi çok zorlaştırıyor.

Kısacası yakında EA Sports FC oyunlarına hazır olmak lazım. Merak edilen şey ise FIFA ile anlaşacak diğer geliştiricilerin "FIFA 23" gibi bir isimle oyun çıkarıp çıkarmayacakları. İşte o zaman ortam iyi karışır :)

YORUMLAR
mokanalpa
19 Ekim 2021 11:13

Bu sene futbol oyunlarının gömüldüğü sene olacak sanırım

Wolflex
19 Ekim 2021 10:17

Konami isim hakkını alıp PES Fifa 2022 çıkarırmış.

allalla
18 Ekim 2021 17:28

1 milyor milyar sen ne yaptın bu parayı FIFA?

Neyse artık bir süre sonra adını e-FIFA olarak güncelleyip, Battle Royale Futbol oyunlarına satarsın isim haklarını. Zaten yozlaşan sektörün katillerinden biriydin. EA'dan farkın yok.

Hayırlı işler!

 

Parolamı Unuttum