Final Fantasy 16, Suudi Arabistan'da Yasaklandı

Acaba kaybeden kim oldu?

Suudi Arabistan, Final Fantasy 16'nın ülkede yayınlanmasının yasaklandığını açıkladı. Yayınlanan mesaja göre Square Enix oyunun içerdiği 'kabul edilemez' içerikleri değiştirmeye yanaşmadığı için oyunun Suudi Arabistan'da satışı yasaklanmış durumda.

"Final Fantasy 16 hayranlarına belirtmek isteriz ki yayıncı gerekli değişiklikleri yapmayı kabul etmediği için oyun krallığımız sınırları içerisinde yayınlanmayacaktır" diyor mesajda.

Bu hafta başında Suudi Arabistan video oyun denetleme kurulunda görev yapan Hattan Tawili, isim vermeden bir oyundan bahsetmişti ve "yılın en büyük ve en önemli oyunlarından biri, yayıncısı içeriği bölgeye uygun hale getirmeyi reddettiği için yasaklanmak üzere, son sekiz aydaki çabalarımız sonuç vermedi" demişti.

Oyunun ilk bakış ambargosu kalktığında Suudi Arabistan sitelerinde oyunda LGBTQ+ içerik bulunduğuna dair haberler yer almıştı. Muhtemelen yasaklanma sebebi de bununla ilgili olsa gerek.

Şimdi bu haberlere belki gülüp geçiyoruz ama resmi bir yasak açıklaması olmasa da ülkemizde de bazı oyunların yayınlanmadığını biliyoruz. Gelecekte bu haberdeki gibi durumların başımıza gelmemesi elimizde, unutmayın :)

YORUMLAR
mokanalpa
5 Mayıs 2023 11:58

Sanırım son cümlede hükümete bir atıfta bulunuyorsunuz bizim ülkede hangi hükümet olursa olsun öyle yasaklama olmaz olsa Thelast of us part 2 ye olurdu dizisine olurdu.yeterki dini ve milli değerlerimize hakaret edilmesin:)

guplok
4 Mayıs 2023 21:22

Sondaki yoruma katılıyorum. Sadece bu tarz değil gelecekte demirtaş'ın aponun heykelini dikmemesi de bizim elimizde, mehmetçiğimizin hergün şehit haberlerini dinlememekte bizim elimizde, şu an kullandığımız gibi bedava ve indirimli yakıtlar sağlamakta bizim elimizde... 

Ohhh saysam sabaha kadar sürer bunlar, sırf son bir ay bile bizi daha ne güzelliklerin beklediğini resmen, açıkça belirtiyor iken biz Suudileri gelin konuşalım. Çünkü bu da bizim elimizde :)

Serdar_Berk
guplok
5 Mayıs 2023 20:42

Değerli yorumun için şahsım adına teşekkür ederim.


Parolamı Unuttum