Final Fantasy 7 Rebirth, Hikayeyi Nereye Kadar Anlatacak?

Cevabı oyunun kreatif direktörü Nomura'dan

Dün gece düzenlenen State of Play'de Final Fantasy 7 Rebirth'ün fragmanıyla tüm Final Fantasy 7 severler gaza gelmiştir muhtemelen. Square Enix'in Final Fantasy 7 Remake projesi bildiğiniz gibi bir üçleme ve Rebirth de bunun ikinci ayağı. Bir de üçüncü oyun olacak ve böylece Final Fantasy 7 hikayesi tamamlanacak.

Şimdi bu sadece ikinci oyun olduğu için haliyle oyuncular hikayenin hangi noktada yarım kalacağını da merak ediyorlar. Resmi PlayStation Blog sayfasına konuşan Tetsuya Nomuro (oyunun kreatif direktörü) bu soruya da yanıt vermiş.

Nomuro öncelikle Final Fantasy 7 Rebirth'in hikayeyi orijinal Final Fantasy 7'deki sırayla anlatmayacağının altını çiziyor. Yani oyun belli bir yerde bitecek, ama orijinal oyunda oradan önce gördüğümüz bazı kısımlar üçüncü oyuna saklanmış olacak.

"Bunu daha önce de söylemiştik, oyunda mekanları ziyaret ediş sıranız orijinal Final Fantasy VII ile aynı değil, arada sıralamada değişiklikler var. Örneğin en önemli mekanlardan biri olan Wutai Final Fantasy VII Rebirth rotasının bir parçası değil, buraya bir sonraki oyunda gideceksiniz." diyor Nomuro.

"Bu oyun üçlemenin ikinci oyunu, Midgar'ın dışında başlayan yolculuktan orijinal Final Fantasy VII'nin orta noktasına kadar olan hikayeyi konu alacak" diyen Nomuro, Rebirth'te hikayenin Final Fantasy VII'nin en önemli olaylarından birinin yaşandığı The Forgotten Capital'e kadar uzanacağını söylemiş.

Muhtemelen oyun da o önemli olayla birlikte son bulacak ve yana yakıla üçüncü oyunu bekleme süreci başlayacak :)

Final Fantasy 7 Rebirth, iki disk halinde 29 Şubat 2024'te süreli olarak PlayStation 5'e özel çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum