Final Fantasy IX'a Gelen Güncelleme Oyunu Bilgisayardan Siliyor

Steam versiyonunu güncellemeyin

Square Enix, Final Fantasy IX'in Steam versiyonu için yeni bir güncelleme yayınladı ama güncellemede çok ciddi bir hata olmuş olacak ki güncelleme sonrasında oyun dosyaları bilgisayarınızdan siliniyor. Güncelleme dün gelmiş olsa bunu acımasız bir 1 Nisan şakası olarak değerlendirebilirdik ama yama yayınlandığı sırada Square Enix'in de sorundan haberi olmadığı belli.

Oyunun tartışma sayfalarındaki mesajlardan da görebileceğiniz üzere güncelleme sonrasında oyunu çalıştıramadığını, kaldırıp tekrar kurduğunu ve bu sefer de oyun dosyalarının değil sadece Launcher dosyasının kurulduğunu söylüyor bir kullanıcı. Tabii oyun çalışmayınca klasörüne bakmak aklına gelmemiş olsa gerek, çünkü gelen diğer raporlara göre güncelleme sırasında oyunun dosyaları da tek tek sistemden siliniyormuş.

Güncellemenin SteamDB'deki detaylarına bakınca da oyunun bütün dosyalarının tek tek silindiğini görmek mümkün.

Eğer siz de kütüphanenizde bu oyuna sahipseniz, ne olur ne olmaz diyerek otomatik güncellemeyi kapatmak isteyebilirsiniz. Square Enix elbette bu hatayı kısa süre içerisinde düzeltecektir ama onca dosyayı tekrar indirmekle uğraşmayın.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum