Final Fantasy Pixel Remaster'ın Font Sorununu Çözmek Oyunculara Düştü

Sağlıklı fontlar, mutlu gülüşler

Square Enix, Final Fantasy serisinin ilk 6 oyununu Pixel Remaster adıyla yeniden çıkaracak, bunların ilk 3'ü geçtiğimiz hafta içinde yayınlandı. Oyunlarla ilgili en büyük eleştiri ise kullanılan yazı tipinin (font) oyunların grafiklerine göre fazla modern bir stile sahip olması ama bununla birlikte çok küçük, dar ve okunmasının zor olmasıydı.

İş her zaman olduğu gibi yine oyunculara ve modculara düştü tabii, oyunun çıkışından beri fontu düzeltmeye çalışan girişimler gördük. Aralarında başarılı olanlar vardı ama oyunun arayüzü de bu dar fonta göre ayarlanmış olduğundan bazı kısımlarda yazının taşması gibi sorunlarla karşılaşılabiliyordu.

Twitter kullanıcısı Patera Quetzal'ın paylaştığı font ise tüm bu sorunları çözen cinsten. Earthbound'da kullanılan fonttan esinlenen Quetzal, tüm özel glyph ve sayıların da düzgün görünmesini sağlamış.

Hatta İngilizce dışında dil tercih edecek oyuncular için bir de çok dil destekli, Poppy Works'ün Silver fontuna dayanan bir font çalışması daha yapmış. Bu ikinci font İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca, İspanyolca, Portekizce, Rusça, Çince, Japonca ve Korece desteğine sahip.

İlk fontu şuradan, ikinci fontu ise şuradan indirebilirsiniz.

YORUMLAR
davidklayer
23 Ocak 2024 05:04

Sind Sie es leid, in Ihren Projekten immer die gleichen alten Schriftarten zu verwenden? Möchten Sie Ihren Designs einen Hauch von Kreativität und Einzigartigkeit verleihen? Suchen Sie nicht weiter als Schriftarten.io - Der ultimative Schriftarten generator!

Parolamı Unuttum