Final Fantasy VII Remake, 100 GB Yükleme Alanı Kullanacak

Çok da sürpriz sayılmaz…

Final Fantasy VII Remake, 3 Mart’ta gelmesi beklenirken 10 Nisan’a ertelenmişti. Bu ertelemenin gerekçesi de oyuna son rötuşları atabilmekti. Artık 2 aydan az bir süre var önümüzde. Ufak ufak hard disklerde yer açmaya başlayabiliriz, zira bazılarımız buna ihtiyaç duyacak gibi.

Square Enix, E3 2019’da yaptıkları Final Fantasy VII Remake tanıtımında oyunun iki Blu-Ray diski ile geleceğini belirtmişti. Oyunun Kore için hazırlanan kutusuna ilişkin bazı görüntüler paylaşıldı ve kapak görselinde yükleme alanı için 100 GB gibi bir alandan bahsedildiği görülüyor.

Bu çok da şaşırtıcı olmasa gerek. 2018’de konsollara çıkan ve 2019’da PC’ye gelen RDR 2 bu konuda güzel bir örnek teşkil ediyor bizlere. Onun da fiziksel kopyası 2 disk halinde sunuluyordu ve dijital yüklemede 95 GB civarında bir yer talep ediyordu. Burada da benzer bir tablo bizleri bekliyor.

Oyunda bol bol ara sahne bulunacağını düşününce, bir de oyunun hacminin epey büyüdüğü göz önünde bulundurulduğunda böyle yüksek bir disk alanına ihtiyaç duyması normal. Zaten yavaş yavaş 100 GB’lar standart hale gelmeye başladı. Sonraki konsol neslinde nerelere varacak bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum