Final Fantasy XIV, 25 Ocak’tan İtibaren Tekrar Satışa Sunulacak

Neyse ki fazla bekletmediler

Final Fantasy XIV, online bir oyunu yeni içeriklerle beslemek konusunda verilebilecek en iyi örneklerden birisi olsa gerek. Bu sayede de yıllardır oyuncu topluluğunu korumayı ve hatta genişletmeyi başarıyor.

> Final Fantasy XIV: Endwalker - İnceleme

Ama bu bir yandan da teknik yükü artıran bir durum, oyuncu sayısının çok hızlı yükselmesi, bu tarz oyunlar için bazı altyapı sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Nitekim, Endwalker genişlemesiyle birlikte çok yoğun bir talep oluşunca, sunucu altyapısı bu talebe karşılık veremeyeceği için FF XIV satışları bir süreliğine askıya alınmış ve sisteme yeni oyuncu girişi bu şekilde engellenmişti. Neyse ki bu durum çok uzun sürmedi, 25 Ocak itibariyle FF XIV satışlarına yeniden başlanacağı ilan edildi.

Oyuna dair çok çeşitli bilgilere yer verilen duyuruda; Okyanusya veri merkezinin planlanandan 2 hafta kadar önce, 25 Ocak tarihinde devreye alınacağı ve önümüzdeki dönemde Japonya’daki veri merkezinde de bir genişlemeye gidileceği belirtiliyor. Benzer şekilde Kuzey Amerika’daki veri merkezi için de ilki bu yıl Ağustos ayında, ikincisi de önümüzdeki yıl Bahar veya Yaz aylarında olmak üzere iki aşamalı bir genişleme planlandığı aktarılıyor. Benzer bir durum Avrupa veri merkezi için de geçerli, Temmuz ayında ve 2023 yazında genişleme planlanmış durumda.

Uzun lafın kısası, önümüzdeki aylarda daha çok oyuncuya ev sahipliği yapmak ve daha iyi bir oyun deneyimi sunabilmek için kapasite artırımına gidileceği görülüyor. Yani daha uzun bir süre daha buralardan gitmeye, meydanı yeni oyunlara bırakmaya niyetleri yok gibi :)

Duyuruda, eğer çok yoğun talep gelirse bir kez daha satışları askıya alabilecekleri de not edilmiş. Bakalım 25 Ocak'ta nasıl bir tabloyla karşı karşıya kalacağız, takipteyiz.

 

YORUMLAR
crusader-35
15 Ocak 2022 12:55

Bende bu oyunu aldım,oynadım ama bir türlü sevemedim.

mokanalpa
15 Ocak 2022 07:54

Ben bu oyunu birtürlü oynayamadım.üye oldum olmadı satın aldım olmadı.

Parolamı Unuttum