Fisher Price Oyuncağında Contra'nın Ünlü Hile Kodu Gizliymiş

You win!

Yıl 1986. 1985 çıkışlı arcade oyun Gradius'u NES'e uyarlayan Kazuhisa Hashimoto oyunun aşırı zor olduğunu görünce testlerinde yardımcı olması için bir hile kodu geliştirdi. Bu kod sayesinde Hashimoto 30 cana sahip oluyordu ama oyun yayınlandığında bu kodu kaldırmayı unutmuştu. Oyuncular kısa süre içinde bu kodu keşfetti (kod var mı diye aramak ilk kimin aklına geldiyse tebrik ediyorum) ve Contra Code ismindeki bu kod acayip ünlü oldu. Sonrasında serinin diğer oyunlarında da kullanıldı, aralarında Castlevania, Dance Dance Revolution gibi isimlerin de olduğu onlarca başka oyunda da.

Nedir peki bu Contra Code?

YUKARI, YUKARI, AŞAĞI, AŞAĞI, SOL, SAĞ, SOL, SAĞ, B, A.

İşte bu ünlü kod kendisine ünlü oyuncak üreticisi Fisher-Price'ın bir oyuncağında da yer bulmuş. Diyorum ya, bunları nasıl buluyorlar gerçekten bilmiyorum. İnsanlar ellerine geçen her cihazda acaba diyerek kodu giriyorlar herhalde :) Oyun basınında görev yapan Chris Scullion, kızı için Fisher-Price'ın FGW12 Eğitici Oyun Kumandasını almış ve "acaba kodu girsem bir şey olur mu" diye düşünerek denemiş. Gerçekten de kod girildiğinde oyuncaktan video oyun sesleri geliyor ve kumanda "Kazandın!" diyor.

Zaten dikkat ederseniz Fisher-Price'ın bu oyuncağının tipi Xbox One kumandasını da andırıyor. Herhalde oyuncağı geliştirenler arasında oyuncular da vardı ve böyle bir Easter Egg eklemeye karar verdiler.

Bu oyuncak bizde de satılıyor mu diye bakınayım dedim. Bizde FGW12 değil de FGW23 modeli var, görüntüleri bire bir aynı. Ama Fisher-Price'ın bizde satılan oyuncakları Türkçe seslendirmeli olduğu için acaba kod ile çalan kısmı oyuncaktan çıkarmışlar mıdır emin değilim. Bakalım belki birisine hediye olarak alırım, kutusu açılınca da "bir şeye bakabilir miyim" diyerek denerim bunu.

EKLEME: Takipçilerimizden Ziver Akın Yalçın'ın verdiği bilgiye göre kod oyuncağın bizde satılan versiyonunda da çalışıyormuş ve oyuncak "Kazandın!" diyormuş :) Gerçekten de çok hoş bir detay bu.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum