Football Manager 2025, Önümüzdeki Yıla Ertelendi

Yeni hedef Mart 2025

Daha 10 gün kadar önce çıkış tarihi 26 Kasım olarak açıklanan Football Manager 2025'ten bir erteleme haberi geldi. Oyunun 4 ay kadar ertelendiğini öğrenmiş olduk.

Paylaşılan açıklamada "SEGA, lisans verenlerimiz ve ortaklarımızla yaptığımız görüşmelerin ardından, en iyi çözümün oyunun yayınlanmasını Mart 2025’e ertelemek olduğuna karar verdik" deniliyor.

Zaten oyun bir miktar ertelenmiş ve Kasım sonuna alınmıştı. Ancak "Bu ek süre, oyun kalitesi ve deneyiminin beklentilerinizi ve bizim yüksek standartlarımızı karşılaması için yeterli olmadı. Ekipteki herkes inanılmaz bir hızda çalışmasına ve ellerinden gelenin en iyisini yapmasına rağmen birçok şey beklediğimizden daha yavaş ilerledi" diyorlar.

FM 25'in seri için önemli bir kırılma noktası olduğunun altını özellikle çizip "Kasım ayında yayınlamak için aceleci davranarak kalitesini tehlikeye atamayız" diyerek bu ertelemenin gerekçesini açıklamaya çalışıyorlar.

Açıklamanın devamında "Oyunun ön siparişini vermiş olan çok sayıda kişiye, güveniniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz. Gecikme nedeniyle paranızın iadesini talep etmek isterseniz lütfen satıcınızla iletişime geçin" deniliyor -ki bence bu erteleme haberiyle ilgili en can sıkıcı nokta da bu.

Bu açıklamadan 10 gün önce oyunun 26 Kasım'da çıkaracaklarını söyleyip ön siparişleri almaya başladılar. Bu ertelemenin geleceğini o tarihlerde bilmiyor, öngörmüyor olmaları çok da akla yatkın bir seçenek değil. Dolayısıyla serinin hayranlarını bir anlamda kandırmış oldular. 

Zaten önceki oyunlarda bulunan bazı özelliklerin kırpılıyor olması yeterince can sıkıcıyken bir de böyle bir ertelemenin gelmesi, işin tuzu biberi oldu. Serinin hayranlarının bu erteleme haberine yoğun bir şekilde tepki gösterdiği görülüyor. "Sezonun sonunda çıkarın bari" diyerek serzenişte bulunuyorlar. Sizce haksızlar mı?

Sonuç olarak FM 2025 için bekleyişimiz Mart 2025'e kadar devam edecek. Bakalım gerçekten de söyledikleri gibi seri için köklü bir dönüşümün başlangıcı olabilecek mi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum