Ford, Yeni Reklamında Firewatch Görselini İzinsiz Kullandı

Ford yine reklamla gündemde

Bu yılın başarılı bağımsız oyunlarından Firewatch ilginç bir konuyla gündeme geldi.

Hatırlayacak olursanız haftalar önce Ford’un Metal Gear temalı reklamlarıyla ilgili bir haber paylaşmıştık. Şu an okumakta olduğunuz haberin konusu da Ford reklamı ama bu seferki durum pek iç açıcı değil.

Kyle Daigle ismindeki bir oyuncunun Twitter üzerinden Firewatch’un geliştirici ekibine ulaşmasıyla Ford’un yaptığı bir reklam ortaya çıktı. Aşağıdaki görselden göz atabileceğiniz reklamın arka plan resmi için direkt olarak Firewatch’un görseli kullanılmış. Firewatch’un geliştiricisi Campo Santo da olayla ilgili hiçbir haberi olmadığını belirterek araştırmaya koyulduğunu ifade etti.

firewatch-ford

Game Informer, reklamı kullanan Ford’un aracı firmasına ulaştığındaysa görselin şu siteden alındığı ve tüm görsellerinin telif hakkına uygun olduğu cevabını almış. Fakat yönlendirilen site, içerisinde bulundurduğu görsellerin telif hakkıyla ilgili sorun oluşturmayacağını söylese de bahsi geçen görsel için herhangi bir sahip veya kaynak göstermediğinden dolayı cevabın tatmin edici olduğu söylenemez. (Orijinal görselin linki)

Email yoluyla gönderilen ve yerel çapta olan reklamla ilgili olaylar henüz sonuçlanmış değil. Yeni gelişmeler için gözümüz Campo Santo’da olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum