Fortnite Coştu! Oyuncu Sayısı 7 Milyonu Geçti

Fortnite oynayanların sayısı artıyor

Epic Games'in üs kurma ve zombilerle savaşmaya dayalı oyunu Fortnite erken erişime açıldığı ilk günde oldukça başarılı bir satış performansı sergileyerek 500bin kullanıcıya ulaşmıştı. Her ne kadar bir erken erişim oyununa göre pahalı sayılabilecek fiyatıyla eleştiri oklarına hedef olsa da oyunun satışları düzenli biçimde artmaya devam etti ve oyun yalnızca iki ay içinde 7 milyon kullanıcıyı geçti. Bu gerçekten de önemli bir sayı.

Fortnite'ın Twitter hesabından yaptığı bu açıklamada bahsedilen sayı aslında genel toplam, yani para vererek Fortnite'ı satın alan oyunculara ek olarak oyunun ayrı olarak indirilebilen ve tamamen ücretsiz olarak oynanabilen Battle Royale modunu oynayan oyuncular da dahil bu sayıya. Battle Royale modunun Fortnite'ı daha geniş kitlelere eriştirdiği malumunuz, çünkü PUBG türü oyunları merak eden ama o kadar para vermek istemeyen oyuncular için adeta bir can simidi oldu. Dahası, henüz konsollarda Battle Royale oyunu yokken Fortnite bu imkanı hem PlayStation 4, hem de Xbox One oyuncularına da vermiş oldu ki bu son derece akıllıca bir karardı. Epic Games arz - talep olayını çok iyi değerlendirdi ki bunu da daha ilk günden bu Battle Royale modunu bir milyon oyuncunun denemesinden anlayabiliyoruz.

Epic Games bu başarıyı kutlarken Battle Royale moduna ayrı bir özen göstermiş, çünkü hem konsol, hem de PC'deki Battle Royale versiyonuna Duo ve Supply Drop özellikleri eklenmiş. Duo ile savaş alanına yanınızda bir arkadaşınızla birlikte inebiliyorsunuz; Supply Drop ise bildiğiniz gibi rasgele yerlerde ortaya çıkıyor ve oyunculara birbirinden çekici eşyalar kazandırabiliyor. Elbette bunları diğer oyuncuları avlamak için kullanmak da mümkün.

Her ne kadar Bluehole, Epic Games'i PlayerUnknown's Battlegrounds'u kopyalamakla suçluyor olsa da bu durum Epic Games'in hiç umurunda değil gibi. Baksanıza kendi Battle Royale modlarını iyiden iyiye ön plana çıkarmaya başladılar. Bluehole'un hala daha Xbox One için bile kesin tarih veremiyor oluşu da özellikle konsol oyuncularının Fortnite'a kaymasına neden oluyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum