Fortnite World Cup'ın 16 Yaşındaki Şampiyonu 3 Milyon Dolarlık Ödülü Kaptı

Milyonerlerin yaşı küçülüyor

Fortnite'ın en büyük turnuvası olarak nitelendirilen Fortnite World Cup'ın ilk kazananları bu hafta sonu belli oldu. Düzenlenen ilk World Cup turnuvasında çiftler birinciliği David "Aqua" Wang ve Emil "Nyhrox" Pedersen'e gitti. Tekli sıralamasında kupayı kaldıran isim ise Kyle "Bugha" Giersdorf oldu.

Çiftler turnuvasında 51 puan toplamayı başararak ipi göğüsleyen Aqua ve Nyhrox ikilisi toplamda kazandıkları 3 milyon dolarlık para ödülünü bölüşecek. Biri 16, biri 17 yaşında olan ikiliyi 47 puanla "Rojo" ve "Wolfiez" takip ediyor. İkinci olan takımın da 2.250.000 dolarlık para ödülüne kavuştuğunu belirtelim.


Turnuvanın tekli kulvarında ise Kyle "Bugha" Giersdorf, tüm rekorları altüst ederek espor tarihinin en çok para kazanan en genç ismi oldu. 59 puanla en yakın rakibini neredeyse ikiye katlayan Bugha, 3 milyon dolarlık para ödülünü evine götürecek. 16 yaşındaki oyuncu böylece dünyanın en genç milyonerleri arasına girmiş oldu.

Turnuvada 3. sırayı alan EpikWhale ise daha önce Fortnite turnuvalarından kazandığı para miktarının 100 dolar olduğunu ifade etmiş. Dün aldığı 1.2 milyon dolarlık para ödülü kendisini Fortnite tarihinin en çok kazanan 5. oyuncu yapmasına yetti. 

Bryan Eric "KING" Carvalho Nunes ve Nate "Kreo" Kou ise aynı puanı toplayarak 4. sıraya yerleşti. 13 yaşındaki KING, 1 milyon dolarlık para ödülüne sahip oldu.

Kyle "Bugha" Giersdorf, kazandığı para ödülü ile dünyanın en çok kazanan esporcuları listesinde 10. sıraya kadar yükseldi. Sıralamanın 6. sırasında ise 16 yaşında ilk kez 1 milyon dolar ödül kazanan Dota 2 oyuncusu Sumail "SumaiL" Hassan bulunuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum