Fortnite'ın X. Sezonu Zamanı Alt Üst Ediyor

Eski mekanlar geri döndü

Epic Games, yeni Fortnite sezonları öncesinde bolca ipucu vermeyi, tadımlık bilgiler yayınlamayı seviyor ve bunlar sayesinde bu sezonun tuhaf bir sezon olacağını anlamıştık. Oyunun X. sezonunda Fortnite tarihinden bilinen mekanlar tekrar haritada boy göstermeye başladı ama oyuncuların hatırladığından farklı şekilde. 

"X. Sezon'da zaman çıldırdı ve Sıfır Noktası dengesizleşti" diyor Epic Games. Geçmişe özlem duyanların ve geleceği iple çekenlerin aradıklarını bulup, bir çok yeni şey keşfedecekleri bir sezon olacakmış bu sezon. Zaten bir zamanlar kaybolduğu sanılan yerlerin de adada yeniden ortaya çıkmasının sebebi bu.

Bu sezon oyuna yeni eklenen şeylerden biri ise M.E.K.A. ve bu yamanın oyuna eklediği en önemli yeniliğin de bu olduğunu söylemek mümkün. Mekalar, bir sürücü ve bir silahçının binebildiği iki kişilik araçlar. Sürücü mekanın hareketlerini kontrol ediyor, koşabiliyor ve zıplayabiliyor. Silahçı ise pompalı tüfek ve roketatar kullanarak mekayı savunuyor. Bu gerçekten de oldukça eğlenceli bir araç olmuş. Epic Games bunu da şu sözlerle anlatmış:

|X. Sezon'la gelen yeni araç M.E.K.A., her an gökyüzünde belirebilir. Savaş Otobüsü havalandığı an adaya inen bu amansız mekalara iki oyuncu birden binebiliyor. Bu yüzden rakiplerin hakkından daha kolay gelmek için yanınıza bir arkadaşınızı alın, mekaya atlayın, silahlanın ve harekete geçin!


Eski mekanların tekrar ortaya çıkma sebebi ise Yırtık Bölgeleri diyebileceğimiz Rift Zone'lar. Şimdilik bu eski mekanlarda ne gibi tuhaflıklar olduğu pek belli değil, tek bilinen tekrar adada ortaya çıktıkları. Sezon süresince kesin buralarda da yeni gizemler keşfedilir.

Yeni sezonda X. Sezon Savaş Bileti bulunuyor ve 950 V-Papel karşılığında alabileceğiniz bu bilette 100'den fazla özel ödül açabiliyorsunuz.

Ayrıca Savaş Bileti'ni alır almaz sahip olacaklarınız arasında X Lordu ve Düz Kontak kıyafetleri de bulunuyor. 100. aşamanın ödülü ise Kızıl Şövalye kıyafeti.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum